Volkswagen Caddy California

Ajoneuvot Koeajo 25.7.2021

Koeajo: Volkswagen Caddy California tarjoaa seikkailua arkeen

Volkswagen Caddy California on erinomainen tuote, vaikkei olekaan varsinainen matkailuauto. Hyvää: monipuolisuus, käytettävyys, innovatiivisuus. Huonoa: ei lämmitystä, ei jääkaappia.

Volkswagenin matkailuautomallistoon on kuulunut jo jonkin aikaa kolme eri mallia, jotka pohjautuvat Caddyyn, Transporteriin ja Crafteriin. Viime vuonna yhtä näistä, Crafteriin perustuvaa Grand Californiaa alettiin tuoda myös Suomeen. Nyt pohjolan mallisto laajenee hetken ajan Caddy Beach -nimellä tunnetulla mallilla, jonka tuoreimman version nimi on Volkswagen Caddy California.

Volkswagen Caddy California

Caddy California on retkeilyauto sanan varsinaisessa merkityksessä. Yleensä retkeilyautoista puhuttaessa kyse on sen kokoisista ajoneuvoista, että niissä mahtuu ilman sen kummempia operaatioita yöpymään, laittamaan ruokaa ja mahdollisesti viettämään aikaa pöydän ääressä. Caddy-pikkupakuun ei luonnollisesti tällaisia tiloja mahdu.

Volkswagen Caddy California

Auto on normaalin henkilöauto-Caddyn tapaan viisipaikkainen ja rekisteröity normaaliksi viisipaikkaiseksi henkilöautoksi – Caddy California ei siis myöskään nauti matkailuajoneuvojen pienemmästä verotuksesta. Normaalin Caddyn tapaan myös California on saatavana kahdessa eri koossa, koeajossamme oli pidemmän akselivälin Maxi-malli.

Volkswagen Caddy California

Voimanlähteeksi voi valita joko 1,5-litraisen TSI -bensiinimoottorin 84 kilowatin (114 hv) tehoisena tai kaksilitraisen dieselin 75 kW (102 hv) ja 90 kW (122 hv) -tehovariaatioilla. Neliveto on saatavilla manuaalivaihteisena dieselmoottorin yhteyteen.

Koeajoauto liikkui bensiinimoottorin ja DSG-kaksoiskytkinvaihteiston voimin kaikissa tilanteissa varsin vaivattomasti, eikä asumistarvikkeiden tuomaa lisäpainoa juuri huomaa.

Leirin pystytys nopeaa

Auton asumis- tai pikemminkin leiriytymisvarusteista olennaisin on taitettava peti. Takakontissa sijaitsevan sängyn levittäminen vaatii Maxi-versiossakin etuistuinten siirtämisen äärimmäiseen etuasentoon – eli nukkumavalmiudessa autolla ei pysty ajamaan.

Volkswagen Caddy California

Luonnollisesti myös takaistuimet tulee taittaa pois edestä, mutta Caddyn tapauksessa tämä luonnistuu muutamassa sekunnissa.Volkswagen Caddy CaliforniaSängyn levittäminen sen sijaan on yhden hengen miehityksellä haastavaa, sillä sängyn molemmin puolin sijaitsevat tukijalat täytyy sihdata samanaikaisesti niille tarkoitettuihin loviin. Kahdestaan tämäkin kuitenkin hoituu hetkessä.Volkswagen Caddy CaliforniaKeittiöosaan kuuluu auton takaosassa vedettävä kaasuliesi yhdellä polttimella, aterinloota ja laatikko muiden kyökkitarpeiden säilyttämiseen.Volkswagen Caddy California

Näiden käytössä ei ole moittimista, mutta lieden käyttämiseen tarvitaan kaasua, eikä Caddyssa sille varattuun paikkaan sovi kovin suurta pulloa. Oikeanlaisten kaasupullojen saatavuus saattaakin olla eräissä paikoin ongelmallista.

Volkswagen Caddy California

Yksityisyyttä autoon saa sivuikkunoihin helposti magneeteilla kiinnitettävillä verhoilla, ja verhon saa myös mahdolliseen kattoikkunaan. Takaikkunat peittyvät suurilla säilytyspusseilla, jotka ovatkin auton takaosan kankaisten säilytyslokeroiden lisäksi ainoat säilytystilat autossa.

Volkswagen Caddy California

Auton käyttötarkoitukseen eli kevyempään retkeilyyn ne ovat kuitenkin varmasti riittävät. Takaosan säilytystilasta löytyy Volkswagenin oma retkipöytä ja kaksi retkituolia, jotka vaikuttavat tarpeeksi laadukkailta useammankin vuoden piknik-käyttöön.

Volkswagen Caddy California

Jokainen henkilö- tai pakettiautossa kesäkeleillä nukkunut tietää, että tasapainoilu mukavan ilmanvaihdon ja hyttysten määrän välillä ei ole kovin miellyttävää. Caddy Californiassa tämä on ratkaistu muovisilla ikkunan ja sen karmin väliin tulevilla ilmanvaihtoräppänöillä, joissa on itsessään hyttysverkot. Muoviosat eivät istu aivan täydellisesti paikalleen ja niiden asentaminen on ainakin ensimmäisillä kerroilla hieman säheltämistä, mutta ainakin ilma tuntuu vaihtuvan niiden kautta kiitettävästi.

Mikäli majoitustilaa tarvitsee useammalle kuin kahdelle, autoon on ostettavissa lisävarusteena erillinen teltta muutamalle hengelle. Teltta on itsenäinen, eli sitä ei tarvitse purkaa, jos autolla pitää pistäytyä esimerkiksi kaupassa.

Volkswagen Caddy California

Lämmitys ja jääkaappi puuttuu

Oikean retkeilyauton varustelua Caddyyn ei ole tietenkään saatu mahdutettua. Karavaanarin ylellisyyksistä puuttuu vessa, jääkaappi ja lämmitysjärjestelmä. Polttoainekäyttöistä lisälämmitintä voi käyttää päällä lyhyiden pätkien ajan, jos on varannut itselleen liian ohuen makuupussin, mutta järjestelmää ei ole tarkoitettu useiden tuntien käyttöön. Talvireissaajan kannattaa varautua yöpymiseen käytännössä samoilla varusteilla kuin telttaillessa.

Joka tapauksessa Caddy California on nerokas kokonaisuus, sillä sänky- ja keittiöosa on purettavissa pois, eli matkailusesongin ulkopuolella auto toimii lähes normaalina Caddy-henkilöautona. Ainoastaan kaasupullon säilytyslaatikkoa ei saa irrotettua, joten aivan täyttä kuljetuspotentiaalia piknik-Caddysta ei saa irti.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat