Toyota Corolla

Ajoneuvot Uutinen 14.7.2022

Launch Edition: Näin alkaa uudistuneen Toyota Corollan myynti

Aiemmin uutisoidut Corollan uudistukset ovat rantautumassa Suomeen. Luvassa on viidennen sukupolven hybridijärjestelmä sekä muita teknologisia ehostuksia.

Corolla on siis kokenut ehkäpä keskimääräistäkin mittavamman malliuudistuksen, joka näkyy vähemmän ulospäin, mutta tuntuu sitäkin enemmän ajo- ja käyttökokemuksessa. Corollan hybridivoimalinja tehostuu ja sen taloudellisuus parantuu. Toyota itse puhuu viidennen sukupolven hybriditeknologiasta. Ensimmäinen polvihan lanseerattiin ensimmäisen Priuksen yhteydessä jo 25 vuotta sitten. Corollan voimalinjat perustuvat edelleen 1,8- ja 2-litraisiin bensiinimoottoreihin. Sekä polttomoottoria, sähkömoottoreita että tehonhallintaa edelleen kehittämällä järjestelmistä on saatu ulos enemmän tehoa. Samalla kulutusta ja päästöjä (miinus 3 g/km) on saatu pienennettyä. Hybridijärjestelmä on myös 18 kiloa kevyempi ja hiljaisempi.

Järjestelmät antavat nyt 140 ja 196 hevosvoimaan, parantaen 1,8-litraisella hybridivoimalinjalla varustetun mallin kiihtyvyyttä 0–100 km/h nopeuteen 1,7 sekunnin verran (nyt noin 9 sekuntia). 2-litrainen pääsee nollasta sataan nyt 7,5 sekunnissa. Näiden lisäksi tietoviihdeteknologiaan tulee lisäyksiä ja uudistuksia. Auto on varustettu Toyota T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää viimeisimmän sukupolven Toyota Safety Sense -turvallisuusvarusteet muihin kuljettajan avustinjärjestelmiin. Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi tahattoman kiihdyttämisen estäminen liikennevaloista toisen auton perässä lähdettäessä, vastaantulevan ja risteävän liikenteen valvonnan risteyksissä sekä hätäohjausavustimen. Myös Toyota T-Mate on langattomien over-the-air-päivitysten piirissä ja siten mahdollistaa uusien ominaisuuksien lisäämisen auton elinkaaren aikana.

Myös ulkokuoreen, muun muassa huomiovaloihin, on tullut pientä faceliftiä.

Ennakkomyynti starttailemassa Launch Editionilla

Malliston hinnat alkavat jatkossakin Active-mallista, mutta heti kärkeen saatavilla olisi perinteistä Launch Edition -nimeä kantava varustetaso. Edullisimmillaan sen saa Hatchback-korimallilla ja 1,8-litraisella hybridivoimalinjalla hieman vajaalla 33 000 eurolla. Farmarimalli nostaa hintaa noin 1 400 eurolla, sedan on puolestaan lähes samanhintainen kuin hatchback, eron ollessa parinsadan luokkaa. 2-litrainen moottorivaihtoehto nostaa hintaa noin 3 000 eurolla Hatchbackin ja Touring Sportsin tapauksessa. Sedan on saatavilla ainoastaan 1,8-litraisena.

Launch Edition osuu varustukseltaan ja hinnaltaan Activen yläpuolelle, mutta on nimensä mukaisesti erikoiserä.

Kuvan hatchback-yksilö on saanut ylleen uuden, sporttihenkisen GR Sport -varustelun.

Suomeen alkuvuodesta 2023

Maailmanlaajuiset tuotantoketjuhaasteet ovat valitettava tosiasia, ja ne ovat kurittaneet rajusti myös Toyotaa. Näin ollen ensimmäiset uudistuneet Corollat ehtivät Suomeen vasta ensi vuoden puolella, samoihin aikoihin mallivuodelle 2023 niin ikään uudistuksia kokeneen RAV4:n kanssa.

Meillä myytävät päivitetyt Corollat rivissä, vasemmalta oikealla Touring Sports, Hatchback ja Sedan. Monet ovat varmasti laittaneet merkille, että Sedanin keulailme eroaa muusta mallistosta. Näin on myös päivityksen jälkeen.

Corolla-mallisto on tunnetusti myös täydentymässä, kun katumaasturiversio Corolla Cross saadaan vihdoin myös Eurooppaan. Vastikään hinnat saanut Cross saapuu Suomeen vielä tämän vuoden aikana.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat