Ajoneuvot Uutinen 5.2.2020

Sähköauto Renault Zoe sai hinnat – hankintatuella alkaen 27 390 euroa

Suomeen rantautuneen uuden Renault Zoen valtteina ovat pikalataus ja liki 400 kilometriin kasvanut toimintamatka.

Uudistunut sähköauto Renault Zoe on saanut Suomen hinnat. Hintahaarukka on malli- ja moottoriversiosta riippuen 29 390–32 990 euroa, joista hinnoista uuden täyssähköauton ostaja voi laskea hyväkseen valtion myöntämän 2 000 euron hankintatuen.

Autoja on jo saatavissa alle, eikä toimitusajat ole pahat, sillä omin varustetoivein tilattunakin maahantuoja lupaa auton alle toukokuuksi.

Paljon uutta

Maahantuoja puhuu uutuuden yhteydessä Zoen kolmannesta sukupolvesta, joka perustuu vuonna 2012 esitellyn pikkuauton akkukohennukseen vuonna 2016.

Niin tai näin, tarjolla on paljon uutta. Muotoilun osalta suurin muutos on kokenut auton keula, jossa uutta ovat muodot ja puskurit. Uutta on myös vakiona jo alimmalta varustetasolta tulevat ledvalot. Sisällä uutta on aiempaa laadukkaammissa pintamateriaaleissa, luvatusti kohentuneessa äänieristyksessä, josta kiitos kuuluu muun muassa akustiselle tuulilasille. Ja kyllä, lyhykäisen koeajon perusteella pikkuauto vaikuttaa mukavan hiljaiselta myös suomalaisilla usein rokonarpisilla asvalttiteillä.

Uutta Zoessa on myös kymmentuumainen digitaalimittaristo, jonka näkymät ovat räätälöitävissä.

Kaksi moottoritehoa

Tarjolle tulee kaksi moottoria, tehoiltaan 109 ja 135 hevosvoimaa. Varustetasoja on tarjolla kolme.

Tulokkaan vahvimpia valtteja on uusi 52 kilowattitunnin ilmajäähdytteinen akku, jonka kapasiteetin kasvu on saavutettu parantamalla akkukemiaa ja arkkitehtuuria. Akun fyysistä kokoa ei ole tarvinnut kasvattaa.

Latausvaihtoehtoina tarjolla on tuttu 22 kilowatin (3 x 32 A) Type 2 -vaihtovirtalataus.

Nyt sen rinnalle tulee odotettu lisävarusteinen 50 kilowatin CCS-pikalataus. Hintaa lisävarusteelle tulee autoverolliset 1 190 euroa.

Pienempimoottoriselle versiolle luvataan WLTP-toimintamatkaa jopa 395 kilometriä. 22 kilowatin lataustavalla tunnissa luvataan latautuvan 120 kilometriä toimintamatkaa, ja 50 kilowatin lataustavalla puolessa tunnissa jopa 150 kilometriä toimintamatkaa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat