Ajoneuvot | Uutinen | 8.1.2020

Seatin toimitusjohtaja De Meo lähtee – syynä lienee työtarjous Renaultilta

Luca de Meo jättää tehtävänsä Seatin komentosillalla välittömästi. Eroamisen takana lienee Renaultilta tullut työtarjous toimitusjohtajan pestistä.

Jaa artikkeli

Seatin toimitusjohtaja Luca de Meo lähtee. Espanjalaismerkki ilmoitti hänen erostaan virallisesti tiistai-iltana. De Meo on luotsannut VW-ryhmään kuuluvaa Seatia marraskuusta 2015 ja hänellä on pitkä kokemus autoalalta, aloittaen Toyotalla ja Fiatilla. Hän on ajanut läpi muun muassa Fiatin tehomerkki Abarthin ja Seatin tehomerkki Cupran perustamiset.

Toimitusjohtajan tehtävät Seatilla ottaa toistaiseksi vastuulleen talousjohtaja Carsten Isensee. De Meolla on vielä joitain kiinnityksiä Volkswagen-ryhmän muihin tehtäviin.

De Meoa odottaa todennäköisesti uusi tuoli Renaultin toimitusjohtajana. Ranskalaismerkkiä koskevat huhut ovat kertoneet De Meon olevan eräs suosituimmista ehdokkaista uudeksi toimitusjohtajaksi. Hänen VW-työsopimuksessaan oleva kilpailukielto on kuitenkin osoittautunut poikkeuksellisen hankalaksi ratkaistavaksi.
– Ei ole mitään sopua siitä, miten pitkä jäähdyttelytauon pitäisi olla, kommentoi sisäpiirilähde Automotive Newsille.
Seatin toimitusjohtajana De Meolla on tarkka tuntemus VW-ryhmän lähivuosien strategiasta.

Nissania koskeva valtaistuinpeli näkyy myös allianssikumppani Renaultilla. Carlos Ghosnin pidätyksen jälkeen ranskalaisen autojätin johdossa nähtiin ensin väliaikaisena ja sitten pysyvänä Thierry Bolloré. Hänet kuitenkin erotettiin tehtävästä lokakuussa 2019. Bolloré syyttää potkuistaan hallituksen puheenjohtajaksi Ghosnin tilalle saapuneen Jean-Dominique Senardin valtapelejä. Renaultia luotsaa tällä hetkellä talousjohtaja Clotilde Delbos.

Lähteet: Seat, Automotive News Kuva: Seat

Jaa artikkeli

Keskustelu