Subaru WRX Subaru WRX STI sähkö

Ajoneuvot Uutinen 29.3.2022

Subaru vahvistaa: WRX STI saapuu seuraavan kerran sähköisenä

Yhdysvaltoihin saapuneen Subaru WRX:n jälkeen monien odotukset ovat olleet WRX STI:ssä, mutta ikoninen mallimerkintä huilaa sähköistyssuunnitelmien ajan.

Subaru WRX on karannut omaksi mallikseen Imprezasta jo jokin aika sitten, mutta Yhdysvalloissa on pohdittu WRX:n uuden sukupolven myötä, milloin WRX STI palaa mallistoon?

Nyt Subaru on vahvistanut, että vanha kaava katkeaa ja nykyinen WRX ei tule saamaan STI-versiota.
– Jos suunnittelisimme uuden STI:n nyt, se jäisi hyvin lyhytikäiseksi, kommentoi Subarun yritysviestinnän johtaja Dominick Infante Road & Trackille.

Subarun kannalta haasteena ovat nopeasti muuttuvat päästömääräykset, joiden myötä yhtiö pelkää, että mahdollinen WRX STI jäisi lyhytaikaiseksi ennen kuin malli tarvitsisi jälleen kehitystä. STI-brändistä ei ole kuitenkaan luovuttu ja Subaru esittelikin sähköisen STI E-RA -konseptikilpurin ja sähköauto Solterran STI-konseptin Tokion autonäyttelyssä. STI näkyy myös joissain Japanin kotimarkkinoiden malleissa.

Niinpä seuraava WRX STI ei tule perustumaan nykyiseen WRX:ään, mutta malli saattaa palata hybridinä tai täyssähköisenä.

Kun myös Mitsubishi on pistänyt Lancer Evolutionit hyllylle ja Nissani vetää GT-R:n pois Euroopan myynnistä melurajojen takia, alkaa oikean elämän Gran Turismo -harrastaminen käydä vaikeaksi.

Lähteet: Subaru North America, Road & Track Kuva: Subaru

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Subaru

Kaikki koeajot

Uusimmat