Obsession Wax Blizzard Snowfoam

Ajoneuvot Autonhoito 17.11.2018

Testi: Obsession Wax Blizzard Snowfoam – esipesu vaahdolla

Esipesuun käytettävä vaahtopesuaine on äärettömän tärkeä tuote. Obsession Wax Blizzard Snowfoam tarjoaa yhden lisävaihtoehdon valintaan.

Ei liene tarpeen paasata esipesun tärkeydestä, sillä ainakin aiemmin Moottorin Autonhoitojuttusarjaa lukeneille asia on tuttu. Obsession Wax Blizzard Snowfoam on yksi vaihtoehtoinen tuote tähän tehtävään. Otimme Blizzardin testiin selvittääksemme sen todelliset kyvyt

Kokeilujakson ajankohdasta johtuen saimme suoritettua rankimman mahdollisen testin. Teille on kylvetty jo maantiesuolaa, joka tarttuu inhottavalla tavalla auton helmoihin ja perään. Obsession Wax Blizzard auttaa lian irrottamisessa.

Obsession Wax Blizzard Snowfoam etiketti

Obsession Wax Blizzard Snowfoam on vahaturvallinen esipesuaine. Ainoa pakkauskoko on 500 millilitraa.

Obsession Wax Blizzard

Obsession Wax on, vuonna 2013 perustettuna, varsin tuore tekijä. Manchesterissa toimiva perheyritys on tunnettu ennen kaikkea vahoistaan. Nykyään valikoima kattaa paljon muutakin ja siten valikoitui kokeiluun myös tämänkertainen testattava tuote.

Obsession Wax Blizzard Snowfoam annostelu

Erittäin tiivistetty Blizzard Snowfoam on hyvä annostella mitalla, jotta laimennoksen saa osumaan kohdalleen.

Obsession Wax Blizzard Snowfoam on vahaturvallinen suojatun maalipinnan esipesuun tarkoitettu vaahtoava esipesuaine. Sen käyttö vaatii valmistajan mukaan vaahdottimen ja painepesurin. Tästä syystä emme edes kokeilleet tuotetta sumutinpullosta tai painepullosta levitettynä.

Ostaminen on yksinkertaista, sillä pakkauskokoja on vain yksi. Noin 20 euroa maksava pullo on kooltaan 500 millilitraa. Litrahinta kuulostaa hurjalta, mutta Blizzard Snowfoam on erittäin voimakkaasti tiivistetty tuote.

Obsession Wax Blizzard pulloon

Litraiseen vaahdottimen pulloon lisätään 20-30 millilitraa pesuainetiivistettä lämpimän veden kera, jonka jälkeen tarvittava säätö tehdään itse vaahdottimesta.

Valmistaja ohjeistaa lisäämään litran vaahdotinpulloon noin 20-30 millilitraa tuotetta ja loput lämmintä vettä. Tämän jälkeen itse vaahdotin laimentaa luonnollisesti tuotetta vielä ainakin kymmenkertaisesti maalipinnalle, joten lopullinen seos on karkeasti arvioituna luokkaa 0,2 prosenttia eli laimennossuhteena hurja 1:500. Valmistaja arvioi lopulliseksi seossuhteeksi 1:2000 ja jo tässä kohti mietityttää kuinka hyvä pesuteho näin on mahdollista saavuttaa.

Tavallisesti allekirjoittaneella kuluu noin 1-2 desilitraa esipesuainetta ja Blizzardin tapauksessa noin 2 desilitraa valmiiksi laimennettua seosta. Itse pesuainetta on tässä määrässä vain 6 millilitraa, joten pesukerran hinnaksi muodostuu noin 25 senttiä. Kalliilta kuulostanut Obsession Wax Blizzard osoittautuukin siis hyvin edulliseksi.

Obsession Wax Blizzard vaahdotus

Tuotteen haju ei häiritse pestessä ja vaahto on laimennoksesta huolimatta paksua.

Testissä

Ensimmäisenä purkin avattuaan huomaa etovan kemiallisen hajun. Se ei ole kovin voimakas eikä häiritse käytössä, mutta varjopuolena ei myöskään pääse nauttimaan miellyttävästä tuoksusta. Toisille asia on tärkeä ja toisia se ei kiinnosta vähääkään, joten emme takerru asiaan sen kummemmin.

Obsession Wax Blizzard vaahto

Vaahto tarttuu hyvin pintaan ja valuu hitaasti pois. Vaahdon koostumuksesta ei löydy kritisoitavaa.

Käytössä tuote vaahtoaa hyvin laimennoksesta huolimatta. Vaahto on runsasta, mutta ei tarpeettoman paksua. Se tarttuu hyvin maalipintaan ja valuu hitaasti alaspäin kuljettaen likaa mukanaan.

Obsession Wax Blizzard vaahdon likaisuus

Likaakin pinnasta irtoaa, sillä maahan valuva pesuaine on värjäytynyt ruskean sävyihin.

Ongelma on, se kaikista tärkein, pesuteho. Kuten kaikilla tähän asti testatuilla voimakkaasti laimennettavilla esipesuaineilla, pesuteho jää kauaksi kärjestä. Aiemmin testissä ollut Bilt Hamber Auto-foam on tähän nähden ylivertainen pesijä.

Kesän hiekkapölyt Obsession Wax Blizzard vie kyllä mukanaan, mutta talvella teille kylvettävä suolaliuos ei irtoa mainittavalla tavalla edes varsin tuoreeltaan hyvin suojatulta pinnalta. Kesäpesuihin Obsession Wax Blizzard voi siis tarjota edullisen vaihtoehdon, mutta viimeistään näihin aikoihin on syytä siirtyä parempaan.

Obsession Wax Blizzard huuhtelu

Huolellisen huuhtelun jälkeen on havaittavissa, että tuotteen pesuteho ei edusta parasta luokkaa ainakaan talvisen suolaliuoksen suhteen.

Toisaalta esipesuaine ei kuitenkaan riitä puhdistamaan pintaa sataprosenttisen puhtaaksi. Ehkä siis kesälläkin kannattaisi käyttää parasta mahdollista esipesuainetta, jotta pinta on mahdollisimman puhdas jo ennen pesuvälineellä koskettamista. Jokainen löytänee itselleen soveltuvan kompromissin maalipinnan hätävarjelun ja kustannuksissa säästämisen väliltä.

 

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat