Valmet Automotive

Ajoneuvot Uutinen 22.4.2016

Uudenkaupungin autotehdas jatkaa A-sarjalla myös 2017

GLC-katumaasturin lisäksi myös Mercedeksen A-sarja jatkaa Uudenkaupungin autotehtaan ohjelmistossa vuonna 2017.

Valmet Automotive on ilmoittanut, että Uudenkaupungin tehtaalla valmistetun Mercedes-Benz A-sarjan valmistus jatkuu tehtaalla myös ensi vuonna. Samalla tehtaalla alkaa aiempien tietojen mukaisesti myös GLC-katumaasturin tuotanto.

Valmistuksen jatkumisen takana on A-sarjan suuri kysyntä. Ennätysnopeasti lokakuussa 2013 aloitettu tuotanto tarkoittaa, että Suomessa on tähän mennessä valmistettu jo yli 100 000 A-sarjan autoa.

– Olemme tyytyväisiä sopimuksen jatkoon vuodelle 2017. Yhdessä GLC-valmistussopimuksen kanssa se on uusi osoitus luottamuksesta ja asiakastyytyväisyydestä, jonka Daimler AG ja Valmet Automotive ovat saavuttaneet monivuotisella yhteistyöllä, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Vuodesta 2017 alkaen Uudenkaupungin autotehdas valmistaakin siis kahta Mercedes-Benzin mallia rinnakkain. A-sarjan tuotannon jatkumisen osalta tehdas ei vaadi muutoksia ja GLC:n tuotannollistamisprojekti etenee sekin aikataulun mukaisesti. Tulevaisuudessa mallit jakavat tehtaalla maalamo- ja kokoonpanolinjat, mutta niille on erilliset hitsaamot.

Lähde: Valmet Automotive, kuva: ABB

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat