uudistuva Volkswagen Tiguan

Ajoneuvot Uutinen 19.4.2020

Luonnoskuvassa uudistuva Volkswagen Tiguan – luvassa hybridi ja R

Volkswagen Tiguan saa päivityspaketin, joka tuo tullessaan uutta tekniikkaa ja uusia voimalinjaversioita. GTE-lataushybridin lisäksi suorissa vihjauksissa on urheilullisempi R-malli.

Volkswagen Tiguan on saamassa faceliftin ja VW julkaisi tulevasta etupuskurista luonnoskuvan. Toisen polven Tiguan esiteltiin 2016 ja pitkän akselivälin Tiguan Allspace (muualla Tiguan XL tai Tiguan L02) esiteltiin 2017. Pitkä versio onkin kaapannut noin 55% Tiguan-myynnistä. Sukupolvenvaihdoksessa Tiguan siirtyi MQB-pohjarakenteelle ja Kiinassa Tiguan L02 tuli saataville lataushybridinä 2018. Auton nimi muuten tulee Saksan Auto Bildin nimikilpailusta, jossa tiikerin ja iguaanin yhdistelmä todettiin kiehtovimmaksi mallinimeksi.

Nyt Volkswagen kertoo, että Tiguan saa faceliftin yhteydessä GTE-lataushybridiversion myös Euroopassa.

Autocarille puhunut Tiguanin markkintointijohtaja Hendrick Muth mainitsi samalla, että led-valot ovat vakiovarusteena edessä ja takana, lisävarustelistalta löytyvät IQ-matriisiledivalot. Keulailmeen tarkoituksena on luoda autolle ”dynaamisempi” ilme ja yhdistää auto muihin Volkswagenin tuoreisiin polttomoottorimalleihin. Pian Tiguan-perusmallin jälkeen facelift saapuu myös Tiguan Allspaceen.

Sisustassa Tiguan ottaa kiinni muun muassa uuden Golfin ja uudistuneen Passatin, joten tietoviihdejärjestelmässä siirrytään Volkwagenin uusimpaan versioon. Toiminnot ryhmitellään entistä voimakkaammin kosketusnäytön taakse, jotta kojelautaa saadaan siistittyä painikkeista. Golfista haetaan mallia myös uusimmissa ajoavustimissa ja moottorivalikoimassa.

Volkswagenin tavoitteena on yksinkertaistaa varustetasoja, mutta ekstrovertimpi R-Line kuuluu valikoimaan.

Urheilullisempi Tiguan R on bongattu testaamasta Nürburgringillä. Muth ei suostunut kommentoimaan autosta suoraan, mutta myönsi, että Tiguanin suorituskykyisemmällä puolella on vielä jotain tulossa.

– Se tulee hyvin pian [faceliftin] julkistuksen jälkeen ja aikaisin mallin elinkaaressa. Olkaa valmiina ja olkaa innoissanne, Muth kommentoi.

Lähteet: Volkswagen, Autocar Kuva: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat