BMW 6-sarjan Gran Turismo

Ajoneuvot Uutinen 14.6.2017

Vain edeltäjäänsä komeampi: BMW paljasti uuden 6-sarjan Gran Turismon

Gran Turismo siirtyi seuraavaan luokkaan: BMW 6-sarjan Gran Turismo

BMW 6-sarjan Gran Turismo jatkaa vuonna 2009 esitellyn edeltäjänsä 5-sarjan Gran Turismon tarinaa. BMW-mallistossa perinteikäs Gran Turismo -tunnus on varattu matalien ja urheilu… siis tietenkin korkeakattoisten viistoperäisten tilasedanien käyttöön. Erikoinen autoluokka ei ole saanut seuraa kilpailijoilta, eikä 3- ja 5-sarjan Gran Turismo -mallien ulkonäkö ole herättänyt kehuja automuotoilijoiden keskuudessa. Se ei kuitenkaan ole estänyt BMW:tä julkaisemasta uutta Gran Turismo -mallia.

BMW 6-sarjan Gran Turismo

Nimimuutoksella BMW haluaa erottaa arvokkaamman Gran Turismo -mallin tavallisten 5-sarjalaisten yläpuolelle. Aiemmin 6-sarjan mallisto on käsittänyt coupen, avoauton ja kauniin neliovisen Gran Coupén, mutta nähtäväksi jää, kuinka tuleva BMW 8-sarja muokkaa mallirooleja.

Yhä huima akseliväli

Uusi BMW 6-sarjan GT säilyttää edeltäjänsä avarat tilat mahdollistaneen 3070 millimetrin akselivälin – peräti 95 millimetriä lyhytakselivälistä 7-sarjan edustusautoa pidempi. Edeltäjän vähintäänkin haastavaa ulkoasua on kaunistettu 21 millimetriä lasketulla katolla, joka yhdistyy peräti 64 millimetriä matalampaan takaosaan. 5091 millimetriä pitkänä auto on 87 milliä edeltäjäänsä pidempi, mutta leveys säilyy ennallaan. Kasvaneista mitoista huolimatta uutuus on laihtunut 150 kilogrammaa, kiitos kevytmetallien ja suurlujuusterästen tehokkaamman käytön.

BMW 6-sarjan Gran Turismo

Tilaa ja tekniikkaa

BMW kertoo uutuuden olevan edeltäjäänsä tilavampi ja hiljaisempi. 650 litraan venähtänyt tavaratila on 110 litraa aiempaa suurempi. BMW on luopunut edeltäjän kaksiosaisesta takaluukusta, joka mahdollisti avaamisen takalasin kanssa tai ilman – hieman toisen sukupolven Škoda Superbin tapaan.

BMW 6-sarjan Gran Turismo

6-sarjan Gran Turismo on vakiovarustettu taka-akselin ilmajousituksella, ja eteen sen saa lisävarustuksella. Autoon tarjotaan myös Executive Driveksi nimettyä pakettia, joka tuo autoon nelipyöräohjauksen ja vaihtaa kallistuksenvaimennuksen aktiiviseksi. Varusteet on yhdistettävissä nelivetoon. Toki tarjolla on myös koko joukko 5-sarjasta tuttuja aktiivisia tai puoliautonomista ajoa mahdollistavai varusteita.

BMW 6-sarjan Gran Turismo

BMW 6-sarjan Gran Turismo ensiesitellään kolmella moottorilla. Perusvaihtoehto on kaksilitrainen bensiiniturbo 630i, jota vauhdittaa 258 hevosvoimaa. Suorasta kuutosmoottorista nauttiville tarjotaan 340 bensiinihevosta tarjoavaa 640i:tä ja 265 hevosvoimaista 630d-dieseliä. Ainakin toistaiseksi nelivetoa tarjotaan lisävarusteena kuutosmoottoreihin.

Moottori tutustuu tarkemmin uuteen BMW 6-sarjan Gran Turismoon syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Ennen sitä tarjoamme muistinvirkistykseksi kuvan uutuuden edeltäjästä: BMW 5-sarjan Gran Turismo, olkaa hyvä!

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat