Ajoneuvot | Uutinen | Vene 20 Båt | Venenäyttely | 14.2.2020

Vene 20 Båt: Ranskalaista ylellisyyttä – Prestige 460S

Venejätti Jeanneaun luksusbrändin, Prestigen teki ensiesiintymisen Suomen venemessuilla.

Jaa artikkeli

Jeanneaun tuoteperheistä tunnemme ennestään jo muun muassa Merry Fisherit, Leaderit ja NC:t, nyt joukkoon liittyy myös Suomessa Prestige.

Itse asiassa ne kaikki kuuluvat vielä suurempaan Beneteau-konserniin. Ensimmäisenä Prestigenä tänne saapui 460S, yksi valmistajansa tuoreimmista malleista. Se kuuluu 42–75-jalkaisen malliston pienempään päähän.

Valoisat avarat tilat

Prestige 460 on rakennettu samalle rungolle kuin edeltäjä 450, tilaa on kuitenkin taiottu hitunen lisää uusilla tilaratkaisuilla.

Veneen salonki on leveämpi ja pidempi. Kookkaiden ikkunoiden ja kattoluukun tuoma valoisuus lisää avaruuden tuntua. Kokonaan avattava takaseinä yhdistää sisä- ja ulkotilat, keittiö niiden välissä toimii molempiin suuntiin.

Kannen alla kajuuttoja on kaksi, molemmat koko veneen levyisiä ja runkoikkunoilla varustettuja. Vaihtoehtoisesti isompi niistä on mahdollista jakaa kahdeksi pienemmäksi tilauksesta. Myös wc-tiloja on kaksi.

Miehistön jäsenelle on lisäksi arkkumainen punkka takakannen sohvan alla.

Tyylikäs komentosilta

Ohjaamo on nykytapaan varustettu kahdella valtavalla näyttöruudulla, nappuloiden määrä on karsittu minimiin. Vene on helposti kuskin hallinnassa IPS-vetolaitteiden avulla.

Perusmoottorit ovat vain 370-hevosvoimaiset Volvo D6:t. Komeudella on nimittäin painoa yli 12 tonnia, menohalut eivät välttämättä vastaa menevän ulkonäön ja 600 000 euron hintalapun mielikuvaa.

Jaa artikkeli

Keskustelu