Ajoneuvot | Uutinen | Vene 20 Båt | Venenäyttely | 10.2.2020

Vene 20 Båt: Harkitusti uudistunut – Nordstar 31+ Patrol

Suosikkivenettä ei voi muuttaa radikaalisti, parannukset tulee toteuttaa huolella.

Jaa artikkeli

Nordstar julkisti piirroskuvia uudesta 31-mallista ennen venemessuja. Luulin ilmeen uudistuvan perusteellisemmin, mutta paikan päällä en olisi erottanut sitä uutuudeksi ilman suuria ”Uutuus” –ilmapalloja.

Osastolla kuitenkin valistettiin rungonkin uusiutuneen ja lyhyempien nousulistojen vähentävän virtausmelua. Kansi on nyt tasainen ilman porrasta.

Ikkunat ja ovet ovat suuremmat ja kajuuttaan tulee luonnonvaloa runkoikkunoista. Hytin tilajärjestelyt on laitettu uusiksi. Apukuskin istuin on nyt kuljettajan vieressä ja portaat etukajuuttaan ovat hytin vasemmassa reunassa. Toiletti on etukajuutan yhteydessä.

Kuskin paikka on siirtynyt tälle vuosituhannelle mittareiden vaihduttua isoon näyttöruutuun ja puupintojen vähennyttyä. Samalla materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia on mietitty uudelleen. Kaiken kaikkiaan paljon uusia seikkoja lisäämässä uutuuden houkuttelevuutta.

 

Perinteitä kunnioittaen

Perinteitä ei ole kuitenkaan unohdettu, ympärikäveltävä kansi, helppokäyttöisyys ja merikelpoisuus ovat Nordstarin tunnusmerkkejä, joita kestävän oloiset ratkaisut ja laadukas viimeistely korostavat.

Numeroarvot ovat lähes entisellään, 10,5-metrinen vene painaa noin 5 500 kiloa. Rungon V-kulma on reilut 18 astetta. Hytin sisäkorkeus on 1,94 metriä ja makuutilat on suunniteltu viidelle.

Neljännesmiljoona – tai yli

Perusmoottoriksi tarjotaan Volvon D6:tta, teholtaan joko 340 tai 380 hevosvoimaa. Marssivauhdilla 26 solmua kulutuksen povataan jäävän alle 2 l/nm. Maksimissaan tehoa voi olla 750 hevosvoimaa, jolla luvataan yli 50 solmun kulkuhaluja. Hinnat alkavat 254 000 eurosta, moottorin ja varustelun upgreidaaminen hivuttaa hinnan väistämättä yli 300 000 euron.

Jaa artikkeli

Keskustelu