Volkswagen ID.3

Ajoneuvot Uutinen 14.7.2020

Volkswagen ID.3 – myyntiin saapuu uusia ja vanhoja versioita

Volkswagenin ID.3 on jo myynnissä 1ST -ennakkoerällä ja noita autoja on jälleen saatavilla. Tulossa on jo lisää vaihtoehtoja viiden uuden erikoismallin verran sekä odotettu perusversio ID.3 Pure.

Volkswagen ID.3 saatiin ohjelmisto-ongelmien aiheuttamien viivästysten jälkeen vihdoin kesäkuussa myyntiin. Tuolloin aloitettiin ID.3 1ST -ennakkoerällä, jonka hinnat alkoivat alta 40 000 euron. Ennakkovaarajista ei lopulta riittänyt koko erän myyntiin, joten tällä hetkellä tuon kiintiön vapaat autot ovat kenen tahansa tilattavissa.

Tämä ei kuitenkaan jää vielä tähän. Saksassa alle 30 000 euroa maksavan ID.3 Pure -perusversion myynti alkaa Suomessa alkuvuodesta 2021 ja tämän hintaa kaikki odottavat suurella mielenkiinnolla. ID.3 Pure on varustettu 45 kWh akulla, jonka myötä WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka on noin 330 kilometriä.

Samaan aikaan asiakkaita houkutellaan jo seuraavalla erikoiserällä. Näihin erikoismalleihin on valittu varusteiksi eri kohderyhmille suosituimmiksi katsottuja varusteita ja lisävarusteita pystyy valitsemaan rajatusta valikoimasta. On kuitenkin liikaa kaivattu, että näistä olisi selvillä sen enempää vakiovarustelu, saatavilla oleva lisävarustelu kuin hintakaan – näitä lupaillaan saataville syksyllä. Toki tämän vuoden puolella toimitettavissa autoissa eivät vielä toimi myöskään kaikki toiminnot.

Life, Business, Family, Tech ja Tour

Volkswagen ID.3:n erikoismallien seuraava sarja on Life, Business, Family, Tech ja Tour. Näistä neljä ensiksi mainittua on varustettu 58 kilowattitunnin akulla, jota valmistaja kutsuu nimellä Pro ja sen avulla WLTP-mittauksen mukainen toimintamatka on jopa 420 kilometriä. Sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Näillä arvoilla ID.3 kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa.

Oletettavasti joukon kallein Volkswagen ID.3 Tour on varustettu suurimmalla 77 kWh akulla, jonka valmistaja on nimennyt Pro S. ID.3 Tour -erikoismalli on aina nelipaikkainen ja sen WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka on 550 kilometriä.

Näiden viiden uuden Volkswagen ID.3 -erikoismallin toimitukset alkavat loppuvuodesta 2020, eli matka hinnastosta ja varustelusta täysin uuteen toimitettuun autoon on varsin lyhyt. Hinnaston selvitessä kuluttajan on toki vielä hyvä huomioida valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki, joka vaikuttaa lopulliseen maksettavaan summaan.

Tänä vuonna toimitettavissa autoissa ei ole vielä aktivoituna App Connect -toimintoja eikä AR-HUD-tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet päivitetään autoihin ohjelmistopäivityksellä vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana. Mikäli on valmis odottamaan auton toimitusta alkuvuoteen 2021, lupailee Volkswagen luovuttaa auton kaikilla toiminnoilla varustettuna.

Lähde: Volkswagen, Kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat