Polestar 1 hybridi 600 Volvo S90 coupé

Ajoneuvot Uutinen 18.10.2017

Volvo-coupé 600 hybridihevosella kirjoitetaan Polestar 1

Linjakas edustuscoupé ja 600 hevosvoiman hybridivoimalinja: Polestar 1 on kourallinen chiliä Volvon ruotsalaisissa lihapullissa.

Volvon sisarmerkiksi siirtynyt sporttimerkki Polestar paljasti nyt ensimmäisen oman mallinsa. Samalla urheilubrändi valotti suunnitelmiaan myös tulevien autojen osalta. Ensimmäisenä ruotsalaisautojen sporttiversioista nähdään Polestar 1, joka yhdistää S90:n tyylikielen coupé-linjoihin ja peräti 600 hevosvoiman hybridivoimalinjaan. Linjakasta grand toureria odotetaan tuotantoon kesällä 2019.

Polestar 1 hybridi 600 Volvo S90 coupé

Kaksiovinen ja 2+2-paikkainen Polestar 1 on 4,5 metriä pitkänä hiukan 5,15-metristä S90:tä lyhyempi. Noin puolet teknologiasta on lainattu Volvon 90- ja 60-malleista tutusta SPA-arkkitehtuurista, mutta Polestar on kehittänyt itse merkittävän määrän tekniikasta.

Polestar 1

Esimerkiksi auton korista osia on valmistettu hiilikuidusta painon, painonjakauman ja korin vääntöjäykkyyden nimissä. Hiilikuidun käytöllä autoa on kevennetty peräti 230 kilogrammaa. Painonjakauman suhde on Polestarin mukaan edessä 48 / takana 52%. Käytössä on myös Öhlinsin valmistama CESi-alustateknologia, joka reagoi pinnan muutoksiin 2 millisekunnissa ja, Öhlinsille ensimmäistä kertaa, myös kuljettaja voi valita iskunvaimennuksen tilan.

Polttomoottorina mallissa nähdään Volvon tuttu 2,0-litrainen 4-sylinterinen bensaturbo, joka tuottaa esimerkiksi XC90:n hybridiversiossa 320 hevosvoimaa. Polttomoottorin teho ohjataan etuakselille, 218-hevosvoimaisten sähkömoottoreiden vastatessa taka-akselista. 600 yhteishevosen lisäksi käytössä on 1 000 newtonmetriä vääntöä. Pelkän sähkön varassa Polestar 1 liikkuu parhaimmillaan noin 150 kilometriä.

Polestar 1 hybridi 600 Volvo S90 coupé

Kiinan Chengdussa valmistettava Polestar 1 on rajoitettu vuosittaiselta valmistusmäärältään 500 kappaleeseen. Polestar tähyää myös omistusmallin suhteen 2-3 vuoden tilausmalliin ilman käsirahaa. Netissä tilattava Polestar 1 tukee myös Volvon ja Lynk&Co:n ”puhelin avaimena” -toimintamallia, joka yksinkertaistaa esimerkiksi auton huoltamista ja sijaisauton käyttämistä. Merkki aikoo kuitenkin rakentaa myös noin 80 myymälää maailmanlaajuisesti.

Polestar 1

Polestar ei ole ilmoittanut auton kuukausimaksulle hintaa, mutta se tulee olemaan linjassa autolle arvioidun ”130-150 000 euron” hinnan kanssa. Yhtiö on myöhemmin sosiaalisessa mediassa täsmentänyt, että auto on myös ostettavissa normaaliin tapaan.

Polestar 1 hybridi 600 Volvo S90 coupé

Sukua Volvolle, mutta silti eri. Polestar on oma valmistajansa yhteisestä sukupuusta huolimatta.

Jatkossa saapuvat Polestar-mallit ovat täysin sähköisiä ja niiden tuotantomäärät tulevat olemaan merkittävästi suurempia. Polestar 2 saapuu tuotantoon 2019 loppuvuodesta ja kyseessä on Volvo-ryhmän ensimmäinen täyssähköauto, joka kilpailee suoraan Tesla Model 3:n kanssa. Keskisegmentin Polestar 2:n jälkeen suurempi katumaasturityylinen Polestar 3.

Polestar 1 hybridi 600 Volvo S90 coupé

Polestar ottaa omien sanojensa mukaan jo kiinnostumisilmoituksia vastaan, joten ruotsalaisvivahteisesta edustushybridistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata osoitteeseen www.polestar.com.

Lähteet: Polestar, Automotive News Kuvat: Polestar

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Polestar

Kaikki koeajot

Uusimmat