Ajoneuvot Uutinen 16.12.2015

Vuoden Auto Suomessa on Opel Astra!

Opelin hyvä varustelu ja aggressiivinen hinnoittelu vakuuttivat tuomariston.

Marraskuussa alkanut kilpailu halutusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä on ratkennut Opel Astran voittoon. Hopealle ja pronssille kilvassa tulivat Volvo XC90 ja Škoda Superb.

Voittajan valitsivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet kaikkiaan 32:n uutuusauton joukosta.

– Nyt on Opelin lyöntivuoro: viisitoista testivoittoa ja neljäs vuoden auto titteli Euroopassa, Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä iloitsee.

Rami_Kittilä-1

Rami Kittilä

Kittilän mukaan voittoa ei voinut aidosti ennakoida.

– Parasta toivottiin, mutta kisa oli kova. Finaalissa ei ollut huonoja autoja, oli vain hyviä autoja. Uskon, että tekee hyvää tunnettavuudelle ja näkyy myynnissä.

Opel Astran voitto ei yllätä kilpailussa, jossa tärkein arviointikriteeri on auton rahalle tarjoama vastine. Saksalaisen runsas varustelu ja aggressiivinen hinnoittelu vakuuttivat tuomariston autotoimittajat. Katso Moottorin koeajo Astrasta täältä.

Škoda Superb lukijoiden suosikiksi

Moottorin lukijoiden suosikiksi nousi tyylikäs Škoda Superb. Tšekkiläinen keräsi 23 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi kilvassa tuli ruotsalaisylpeys Volvo XC90 ja kolmanneksi Audin uusi A4. Moottorin lukijoiden äänestyksessä Astra jäi sijalle neljä.

1. Škoda Superb 23,1 %
2. Volvo XC90 16,1 %
3. Audi A4 12,0 %
4. Opel Astra 9,1 %
5. Honda HR-V 6,2 %
6. BMW 7-sarja 5,8 %
7. Ford Mustang 3,9 %
8. Jaguar XE 3,7 %
9. Mercedes-Benz GLC 2,9 %
10. BMW X1 1,9 %

Moottorin lukijakilpailussa arpaonni suosi Honda HR-V:tä äänestänyttä Pauli Aaltosta Monninkylästä. Palkinnoksi hän pääsi Vuoden Auto Suomessa 2016 -juhlagaalaan seuraamaan voittajan valintaa.

– En vielä aja Hondalla, mutta autonvaihto on ajankohtainen ja HR-V kiinnostaa hyvän tilasuunnittelunsa vuoksi,  Aaltonen kertoo valinnastaan.

Pauli Aaltosen arpaonni jatkui yleiskilpailussa. Hänet arvottiin kaikkien medioiden lukijakilpailujen voittajaksi! Palkintona voitosta on Opel Astra kuukaudeksi käyttöön.

– Olipa iloinen yllätys, en ole juuri koskaan voittanut aiemmin mitään, paitsi jotain 40 vuotta sitten puutarhatuolin. Tämä voitto on yliveto, iloisesti yllättynyt voittaja Pauli Aaltonen sanaili hetimiten juhlalavalta alas astuttuaan.

Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen onnittelee Pauli Aaltosta.

Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen onnittelee Pauli Aaltosta.

Vannoutunut Honda-mies Aaltonen on ollut Autoliiton jäsen nyt kaksi vuotta ja kertoo lukevansa Moottorin aina varsin tarkasti niin autojutut kuin matkailuartikkelitkin.

–  Moottori on korkeatasoinen ja monipuolinen lehti, mutta nettisivuilla en ole vielä tullut vierailleeksi.

Moottorin toimitus onnittelee lämpimästi lukijakilpailun voittajaa ja toivottaa turvallisia kilometrejä!

Vuoden Auto Suomessa valittiin nyt toistamiseen. Kilpailuun saivat osallistua aikavälillä 1.11.2015–31.10.2015 myyntiin tulleet uutuusautot. Kilpailun järjestää Auto- ja liikennetoimittajat ry. Viime vuoden voittajaksi nousi Volkswagen Passat.

 

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat