6.1.2017

Koeajo: Monipuolinen farmari – Renault Megane Sport Tourer

Renault Logo

Renault Megane Sport Tourer on monipuolinen farmariauto tavaroiden ja matkustajien kuljetukseen. Hyvää: tavaratilan muunneltavuus, takamatkustajien tilat. Huonoa: tiukka kilpailutilanne.

Renault Megane Sport Tourer on mitä lupaa. Tavaroiden kuljettaminen on tällä farmarilla niin helppoa kuin se nyt vaan voi olla henkilöautolla. Muunneltavuutta riittää, mutta siinä ei ole sorruttu kikkailuun vaan muunneltavuus on toteutettu kuljetustarpeita ajatellen.

Renault Megane Sport Tourer

Muunneltavuus alkaa tavaratilan lattiasta. Lattian voi asettaa tarpeiden mukaan kahdelle korkeudelle tai tilan voi jakaa poikittain kahteen osaan – ja molemmat vaihtoehdot on helppo toteuttaa käytännössä. Ostokset saa sujuvasti laskettua kyytiin ja ne eivät liu’u tavaratilassa holtittomasti, kiitos väliseinän.

Renault Megane Sport Tourer

Kiinnitystarpeisiin on myös kiinnityskoukut tavaratilan molemmilla reunoilla ja lisävarusteena voi tilata verkon, jolla tavarat saa vielä varmemmin pysymään paikoillaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisävarusteena lisää kuljetettavuutta

Kun kyytiin on saatava enemmän tai isompaa tavaraa, käännetään istuinten selkänojia alas. Lopputuloksena on tasaista lattiapinta-alaa parhaimmillaan jopa 2,7 metriä pitkälle tavaralle. Pitkän tavaran kuljettamismahdollisuudesta on kiittäminen sujuvasti nurin kääntyvää etumatkustajan selkänojaa.

Renault Megane Sport Tourer

Erityiskiitos suunnittelijalle, joka on älynnyt muotoilla tavaratilan peitteen rullalle oman sijoituspaikan tavaratilan reunaan. Näin rulla ei vie tilaa tavarankuljetustarpeilta, mutta kulkee silti koko ajan siististi mukana.

Renault Megane Sport Tourer

Lattian muunneltavuus ja etuistuimen selkänojan taitettavuus ovat vakiona nyt koeajetussa Bose-varustetasossa. Edullisempaan Zen-varusteluun ne saa lisävarusteena 640 eurolla. Myös kattokaiteet kuuluvat vakiona Bose-varusteluun.

Renault Megane Sport Tourer

Matkustajien mukavuus on farmariautossa tietysti vähintään yhtä tärkeää kuin tavaratilojen ulottuvuudet.

Renault Megane Sport Tourer

Kokoisekseen Megane onnistuu myös tässä tehtävässä hienosti. Auton pituus on malliuudistuksen myötä kasvanut 45 milliä ja se lienee käytetty nimenomaan matkustajien eduksi, sillä tavaratilan koko on pysynyt ennallaan.

Etuistuimilla on normaalin mukavat oltavat, mutta takaistuimella erityisesti jalkatilaa on auton kokoon nähden kiitettävästi. Kun myös olkatilaa on niin edessä kuin takana auton kokoon nähden hyvin.

Renault Megane Sport Tourer

Moottoreina yksi diesel, kaksi bensiiniä

Renault Megane Sport Toureriin on saatavilla 110-hevosvoimainen diesel kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kaksoiskytkinautomaattina.

Bensiinimoottoreita on kaksi. 101-hevosvoimaisen bensiinimoottorin yhteydessä on aina kuusiportainen manuaalivaihteisto. 130-hevosvoimaisen bensiinimoottorin yhteyteen voi valita manuaalivaihteiston sijasta myöhemmin seitsenportaisen kaksoiskytkimellä varustetun automaatin.

Lisäksi tarjolla on myöskin bensiinikäyttöinen 204 hevosvoimainen sporttimalli Sport Tourer GT. Katso GT:n pystyperämallin koeajo tästä.

Renault Megane Sport Tourer

Koeajossa ollut Renault Megane Sport Tourer TCe 130 Bose edustaa malliston keskikastia 28 190 euron hinnallaan. Lisävarusteina olleet heijastusnäyttö tuulilasiin, mukautuva vakionopeussäädin, lämmitettävä ohjauspyörä ja erikoismetalliväri nostivat koeajetun yksilön hinnan 29 770 euroon.

1,2-litrainen bensiinimoottori kuljettaa Renault Megane Sport Toureria siististi.

Arkisissa käyttötilanteissa moitteen sijaa on vaikea löytää. Entistä matalampi kori ja leveämpi raideväli niin edessä kuin takana parantavat ajettavuutta.

Tiukka kisa ostajista

Ajettavuudeltaan Megane on myös farmarina helppo ja kepeä. Mittaristot ovat selkeät ja reilut ja ison kosketusnäytön käytön oppii pienellä harjoittelulla. Sen jälkeen käyttö on loogista ja sujuvaa. Navigointi ja käyttöjärjestelmä on suomenkielinen.

Renault Megane Sport Tourer

Varustetason nimi viittaa siihen, että autossa on Bose Surround Sound –järjestelmä. Bosen ja Renaultin yhteistyönä toteutettuna se tarjoaa niin kuljettajalle kuin kaikille matkustajillekin äänentoiston huippua.

Renault Megane Sport Tourer

Perhefarmareiden tarjonta on asiakkaan eduksi vallan runsaasta ja mielenkiintoista. Meganen osalta kisaa ostajista kiristää myös talon sisällä isosisko Talisman. Hinta voi ratkaista valinnan Meganen eduksi, mutta helpolla Megane ei tule markkinaosuuksia napsimaan tiukasti kilpaillussa markkinalohkossaan.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Jari Saarentaus

Päivitetty: 20.10 6.1.2017: Lisätty maininta Megane Sport Tourer GT:stä.

Renault Megane Sport Tourer Energy TCe 130 Bose

Hinta alkaen

21 290 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

29 770 €

Moottori

Bensiinimoottori 1 197 cm³, 4 sylinteriä, ahdin, 6-v. manuaalivaihteisto, etuveto.

Teho

97 kW (132 hv), 5500 r/min

Vääntö

205 Nm (2000 r/min)

Vääntö

205 Nm (2000 r/min)

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 5,3 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

119 g/km

Mitat

pituus 4626 mm, leveys 2100 mm, korkeus 2058 mm, akseliväli 1591–1586 mm

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

4 vuotta / 100 000 km

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat