2.1.2016

Koeajo: Malliston suurin ja kaunein: Jeep Grand Cherokee

Kookas Jeep on mainio matka-auto. Hyvää: mukavuus ja suorituskyky, varustelu. Huonoa: A-pilarit peittävät näkyvyyden etukulmiin.

Jeep Grand Cherokee on muhkea ilmestys. Krominkiilto ja laatunahka sopivassa suhteessa tekevät arvokkaan vaikutuksen.

Summit-varustetaso on malliston täydellisin. Liki 100 000 euron hintalappu asettaa odotukset korkealle.

Varusteiden määrässä Grand Cherokee ei jätä toivomisen varaa. Istuimet ovat ilmastoidut ja alustassa on korkeusäädöllä varustetut ilmajouset. Ohjauspyörä lämpiää sähköllä, kuten myös takaistuimet. Kaupungissa pysäköimistä helpottavat peruutuskamera ja tutkatunnistimet kaikkiin ilmansuuntiin. Myös vakionopeussäädin pitää turvavälin edelläajavaan tutkan avulla.

Amerikkalaisittain kohtuukokoinen maasturi istuu hienosti pohjoismaiseen kaupunkimaisemaan. Samaa kokoluokkaa ovat BMW X5 ja Audi Q7. Tilaa ja avaruutta on on riittävästi. Myös laatu ja viimeistely kestävät vertailun premium-kilpailijoihin.

Kolmelitrainen V6-dieselmottori tarjoaa 250 hevosvoiman huipputehon. Vääntöä löytyy 570 newtonmetriä 2 000 kierroksesta ylöspäin. Moottorin jatkeena on kahdeksanvaihteinen automaatti. Näillä eväillä Grand Cherokee kulkee vaivattoman tuntuisesti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mukava matka-auto

Vaihteiston toiminta on hyvää tasoa. Samoin suorituskyky on riittävä. Kookas Jeep on mainio matka-auto, jonka kyydissä jaksaa taivaltaa pidempääkin matkaa. Muhkeat istuimet tarjoavat riittävästi tukea ja säätövaroja. Ohjaamo on hiljainen aina moottoritienopeuksiin asti.

Ilahduttavaa on huomata miten kohtuullisella kulutuksella 2 400 kiloa painava  maasturi liikkuu. Keskikulutus asettuu koeajon päätteeksi kahdeksan litran tuntumaan. Osa matkasta kuljettiin peräkärryn kanssa.

Grand Cherokeen maasto-ominaisuuksia on ehkä turha punnita tarkemmin. Ajoasetuksia löytyy lumelle, mudalle ja hiekalle.

Ilmajousituksen ylimmässä asennossa maavaraa on riittävästi kivien ja kantojen ylityksiin.

Ulosjoustovara tosin loppuu kesken, joka aiheuttaa kolahduksia isommissa röykyissä. Muuten alusta saa hyvät pisteet mukavuudesta.

Teksti ja kuvat Jari Saarentaus

Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD Summit

Hinta alkaen

98 990 €

Moottori

2987 cm³ ahdin, V6, 8-v. automaattivaihteisto, neliveto

Teho

184 kW (250 hv), 4000 r/min

Vääntö

570 Nm (2000 r/min)

Vääntö

570 Nm (2000 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

8,2 s

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 7,5 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

198 g/km

Euro NCAP

4 tähteä

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat