30.3.2019

110-vuotiaan yllätyslahja: Bugatti Baby II on luksusvalmistajan hinnat alkaen

Bugatti Baby II

Lasten lisäksi aikuisille tarkoitettu Bugatti Baby II on samalla luksusvalmistajan edullisin ja sarjatuotettavin malli.

Vuosina 1927–1936 valmistetun Bugatti Babyn piti jäädä yksittäiseksi kappaleeksi, mutta Ettore Bugatti osui selvästi hermoon valmistaessaan nuorimmalle pojalleen Rolandille puolikokoisen version ikonisesta Bugatti Type 35:stä. Nuorimmainen sai puolikkaan auton nelivuotislahjaksi, mutta kaikkiaan Bugatti joutui valmistamaan noin 500 kappaletta puolikokoista Babyä.

Bugatti Baby II

Nyt ranskalainen luksusmerkki juhlii 110-vuotisjuhlaansa valmistamalla lisää Bugatti Babyjä. Uusi Bugatti Baby II on jälleen rajoitettu 500 kappaleeseen, mutta koko on uusi. Baby II on nyt 3/4 mittakaavassa Type 35:een nähden, jotta lasten lisäksi myös aikuiset voivat nauttia Bugattin pikkuisesta.

Bugatti Baby II
Alkuperäinen Baby (musta) ja Baby II (sininen) Geneven autonäyttelyssä.

Alkuperäisen Babyn tavoin voimalinjana on sähkökäyttöinen takaveto, mutta tekniikan kehitys on tuonut joitain muutoksia. Baby II:sta löytyy irroitettava litiumioniakusto, lukolla varustettu tasauspyörästö ja jopa energiaa talteenkeräävä jarrutus. Lapsimoodissa käytössä on 1 kW teho ja 20 km/h huippunopeus, aikuismoodin nostaessa lukemat 4 kW ja 40 km/h:n. Tarjolla on Chironin tavoin myös erillinen nopeusavain, joka nostaa tehon 10 kW:hen ja poistaa nopeusrajoittimen.

Bugatti Baby II

Sisustassa luvassa on alumiininen kojelauta, nahkaistuin ja mittakaavassa toteutetut versiot Type 35:n hallintalaitteista. Alumiinivanteiden esikuvana on käytetty Ettore Bugattin suunnittelemia vanteita vuodelta 1924. Tuotantokappaleet Baby II:stä on varustettu jopa ajovaloilla. Mittakaavaluksuksen sijaan Bugattin logo on täysikokoinen ja se tehdään muiden Bugattien tavoin 50 grammasta puhdasta hopeaa.

Bugatti Baby II

Hintaa malliston halvimmalla Bugattilla on 30 000 euroa ennen veroja ja tuotanto alkaa syksyllä 2019. Kiinnostuneet voivat kysellä vieläkö autoja olisi jäljellä sähköpostilla osoitteesta contact@bugattibaby.com

Lähde ja kuvat: Bugatti

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat