3.6.2018

420 km/h, 420 euroa: Bugatti Chiron ilahduttaa nyt Legona

Lego Bugatti Chiron Technic

Jos maailman nopeimpiin kuuluva hyperauto kiehtoo, mutta budjetissa on melkoinen pilkkuvirhe, voisi Lego Bugatti Chiron olla sopiva ratkaisu.

Järjetöntä Bugatti Chironia on vaikea olla ihastelematta, sillä Veyronin manttelinperijä onnistui ylittämään edeltäjänsä suorituskyvyn lisäksi luksuksessa. Muutaman miljoonan hintalappu ja auton melkoinen bensiinijano (yhdistetty kulutus 22,5 l/100km) ovat tosin merkittäviä esteitä omistamiselle.

Lego Bugatti Chiron

Mutta ei hätää, sillä tanskalainen ystävämme Lego on rynnännyt jälleen apuun. Lego Technic Bugatti Chiron on 1:8-mittakaavalla toteutettu ilmestys, joka kutistaa Chironin parhaimmat puolet omalle kukkarolle sopivaan kokoon. Legon oma verkkokauppa näyttää Chiron-rakennussarjalle hintaa 419,95 euroa.

Lego Bugatti Chiron

Koottuna autolla on 56 senttimetriä pituutta, 25 senttimetriä leveyttä sekä 14 senttimetriä korkeutta. W16-moottorin liikkuvien mäntien lisäksi Lego-Chiron hämmästyttää liikkuvalla kahdeksanvaihteisella vaihteistolla. Ohjaamon vaihdeläpyskät ovat toimivat ja myös takasiipi on säätyvää mallia. Komeudessa on yhteensä 3 599 osaa, joka tekee Chironista selkeästi vielä upeaa Porsche 911 GT3 RS:ääkin monimutkaisemman Lego-sarjan.

Lego Bugatti Chiron
No okei, nyt kyllä näyttää aidosti kiinnostavalta.

Eikä tässä vielä kaikki. Konepeitteen alta löytyy jokaiselle Lego-Chironille yksilöllinen sarjanumero, jolla saa avattua ainutlaatuista lisäsisältöä Legon Technic-sivustolta. Peitteen alta löytyy ison esikuvan tavoin Bugattin matkakassi. Kaiken kruunaa aidosta Chironista tutun huippunopeusavaimen Lego-versio, joka säätää takasiiven matalampaan ennätysasentoon 420 km/h -vetoja varten – ainakin palikkamaailmassa.

Lego Bugatti Chiron

Lego-liikkeiden lisäksi oman Bugatti Chironin (42083) voi hankkia Legon verkkokaupasta. Haastavahko Technic-rakennussarja on määritelty yli 16-vuotiaille sopivaksi.

Lähde ja kuvat: Bugatti

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Luetuimmat