30.12.2018

Älä osta uhanalaisista eläimistä tehtyä matkamuistoa

Matkailijan on syytä olla tarkkana tuliaistuotteiden kanssa.

Matkailija, älä osta uhanalaisista eläimistä tehtyä matkamuistoa.

Tulli suosittelee olemaan tarkkana matkatuliaisten suhteen. Jos joku tuliaistavara on esimerkiksi valmistettu uhanalaisesta eläimestä tai kasvista, on se syytä jättää ostamatta.

Uhanalaisista eläimistä valmistettuja tuotteita voivat olla esimerkiksi matelijannahkaiset kellonrannekkeet, vyöt, laukut tai kengät, nisäkkäiden taljat ja turkistuotteet, luusta, kilpikonnan kilvestä tai harvinaisesta puulajista valmistetut soittimet ja veistokset, eläin- ja kasviuutteita sisältävät kosmetiikkatuotteet sekä aasialaisen lääketieteen tuotteet.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Älä haksahda tuoteväärennökseen

Tuoteväärennökset ovat isoa bisnestä, jolla rahoitetaan järjestäytynyttä rikollisuutta.

Väärennetyt tuotteet voivat olla vaarallisia terveydelle. Erityisen suuren riskin aiheuttavat lääkkeet, ajoneuvojen varaosat ja sähkölaitteet.

Väärennetyistä tuotteista ei ole luotettavaa, tutkittua tietoa. Esimerkiksi vaate voi syttyä palamaan tai aiheuttaa allergiaa, leluista voi erittyä haitallisia aineita tai irrota osia. Ja väärennetty elektroniikka voi aiheuttaa oikosulkuja.

Väärennetylle tuotteelle ei ole takuuta, eikä vastuunkantajaa löydy, kun tuote menee rikki tai aiheuttaa vahinkoa. Musiikkitallenteiden, tietokoneohjelmien, elokuvien ja muiden vastaavien tuotteiden piraattikopioiden myynti riistää tekijöiden työtuloja.

Vaaralliset esineet kiellettyjä tuliaisia

Vaarallisten esineiden maahantuonti Suomeen on kielletty.

Niitä ovat esimerkiksi nyrkkiraudat, stiletit, heittotähdet, sähkölamauttimet ja -patukat sekä jousipatukat.

Lähde: Tulli, Finavia

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat