18.9.2017

Älä säädä näyttöäsi – väripommi BMW i8 MemphisStyle

BMW i8 MemphisStyle

Italialaisen Memphis Groupin tyylittelemä superhybridi i8 väritti Frankfurtin autonäyttelyä BMW:n vanhojen taideautojen hengessä.

Hillittyjen harmaiden ja varovaisten värien keskellä BMW:n näyttelyosastolla Frankfurtin autonäyttelyssä hyökkää silmille poptyylisesti väritetty luomus. BMW i8 MemphisStyle esiteltiin alkuvuodesta New Yorkin Frieze-taidenäyttelyssä.

BMW i8 MemphisStyle

Vaikka BMW i8 MemphisStyle ei ole virallinen BMW Art Car, tulevat baijerilaisten taideklassikot väkisinkin mieleen. Taustavaikuttajista löytyy esimerkiksi Roy Lichtensteinin 320i Turbo Art Car vuodelta 1977, joka toi sarjakuvatyylin ja pop-taiteen osaksi autojen vakavaa maailmaa.

Roy Lichtensteinin BMW Art Car numero 3, eli 320i Turbo vuodelta 1977.

Nyt nähtävän hybridisuperauto i8:n taustalta löytyvä Memphis Group on puolestaan 1981 perustettu italialaisryhmittymä, joka tunnetaan provosoivasta tyylistään. Tarkoituksena oli eräänlainen vastakohta pelkistetylle funktionalismille ja 1980-luvun muotimaailman ansaintalogiikalle. Inspiraationsa Memphikset ottivat art decosta, pop-taisteesta ja jopa kitschistä.

BMW i8 MemphisStyle

Räväkän BMW i8 MemphisStylen kohdalla tarkoitus onkin ollut ilmaista kapinaa ja vapautumista perinteisen muotoilun jäykistä raameista. Myös luovuus, potentiaali ja innovoinnin vaikeus mainitaan yhteisissä teemoissa, vetäen viivoja villin kuosin, villin muotoilun ja lopulta i8:n villin teknologian välille. Lopputuloksena on Memphisille tyypillisiä kirkkaita värejä sekä hypnoottisia raitoja.

BMW i8 MemphisStyle

BMW i8 MemphisStyle – ei kaunis, mutta ehdottoman virkistävä. Valmistajat: hullutelkaa enemmän!

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen, BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat