22.9.2022

Alastaro Race Circuit – Täysiverinen kilparata Loimaan erämaassa

Alastaron moottoriradan sileä asfalttipäällyste tarjoaa puitteet nopeille kierrosajoille.

Alastaron moottoriradan historia ulottuu 80-luvun lopulle, jolloin kilpa-ajaja ja yrittäjä Robert Lappalainen käynnisti hankkeen uudesta moottoriradasta. Ratahanke sai osakseen lukuisia oikeusjuttuja melusaasteen vuoksi, mutta oikeustaisteluista huolimatta moottoriurheilukeskus saatiin rakennettua Virttaalle.

Radan historia on tuulinen, sillä se pakkohuutokaupattiin vuonna 1999, jolloin sen osti yksityishenkilö 2,1 miljoonalla markalla. Sittemmin haasteita on ollut mm. ympäristöluvan kanssa, mutta tällä hetkellä toiminta on varsin aktiivista. Nykyisessä muodossaan rata on 2970 metriä pitkä.

Yksi Alastaron radan suurimmista uudistuksista koetiin vuonna 2017, jolloin se päällystetiin kokonaisuudessaan uudella asfaltilla. Projekti oli mittava ja hintaa uudelle pikipäällysteelle kertyi tuhdisti. Uusi päällyste on erittäin pitävä ja yksi maamme parhaista.

Virttaalla sijaitseva rata on tasainen, eikä korkeuseroja käytännössä ole. Radan erinomainen pinta tekee pidosta hyvän jopa sadekelillä. Suorille saa kelattua yli 200 km/h lukemia ja rata on muutenkin mukavan vauhdikas. Hyvien turva-alueiden vuoksi rata on myös moottoripyöräilijöiden suosiossa.

Alastaro on kesäkaudella aktiivinen paikka ja kalenteri täyttyy nopeasti erilaista ajotapahtumista, joten vapaita ajovuoroja ei kovin usein ole tarjolla toukokuusta elokuuhun. Helpoin tapa päästä ajamaan Virttaalle on osallistua eri tahojen järjestämiin ajotapahtumiin.

Viime toukokuussa Alastaro Race Circuit tiedotti omistuspohjansa laajentumisesta. Nykyisen omistajan Tero Tupalan lisäksi radan omistajuus jaetaan Puuilosta tutun Tuomaalan perheen kanssa. Uuden omistajan myötä rata on laajentumassa entisestään ja tavoitteena on pidentää rata yli neljä kilometriä pitkäksi, mikä avittaisi entistä suurempien kilpailujen saamisen ohjelmaan.

Katso jutun ohessa olevalta videolta Alastaron radan erityispiirteet.

Teksti: Tuomas Rajala Kuvat: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alastaro Race Circuit

Luetuimmat