12.8.2021

Alfa Romeo täyssähköiseksi 2027 – jo viides Stellantikselta

Alfa Romeo Tonale

Sitten saadaan Alfa Romeo täyssähköiseksi 2027. Stellantis jatkaa sähkövuosilukujen julkaisua hurjalla tahdilla, sillä tämä oli jo viides laatuaan.

Tuoreimpana lisäyksenä Stellantiksen sähköistymisstrategiaan lisätään vuonna 2027 Alfa Romeo täyssähköiseksi. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Viisi Stellantiksen 12 olennaisesta brändistä on jo julkistanut siirtyvänsä täysin sähköiseksi. Näistä Fiat, DS, Lancia ja Opel ovat olleet jo aiemmin tiedossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alfa Romeo täyssähköiseksi

Alfa Romeo tulee myymään vain täyssähköisiä autoja Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa vuodesta 2027 eteenpäin. Lähteenä toimii Stellantiksen puolivuosikatsauksen yhteydessä nähty esitelmä. Stellantiksen kaikki premiumimpaan luokkaan tähtäävät brändit (Alfa Romeo, DS ja Lancia) tulevat täyssähköistymään.

DS aikoo tuoda markkinoille täysin uusia malleja vain täyssähköisenä vuodesta 2024 eteenpäin, mutta sitä ennen esitelllyt polttomoottorimallit toki jatkavat rinnalla myynnissä elinkaarensa loppuun. Lancia aikoo esitellä vain täyssähkömalleja vuodesta 2026 eteenpäin. Tämä kolmikko liittyy Stellantiksen täyssähkösuunnitelmissa suuremmalle markkinalle suunnattujen Fiatin ja Opelin koplaan, jotka ovat jo ehtineet julkaista sähköistymissuunnitelmansa.

Kuitenkin kaikista edellä mainituista juuri Alfa Romeo täyssähköiseksi lienee kaikkein suurin uutinen. Brändillä kun ei ole tällä hetkellä tarjota siltä saralta vielä mitään ja toisaalta moni sitä ihannoiva on saattanut yhdistää merkin juuri kauniiden polttomoottoreiden puoleen. Milanolaisbrändin on kuitenkin löydettävä uutta asiakaskuntaa.

Stellantiksen suunnitelmat

Autonvalmistajat yrittävät löytää strategian joka istuu Euroopan unionin suunnitelmiin käytännössä kieltää polttomoottorit vuoteen 2035 mennessä. Rajoitukset vaativat tuolloin uusilta autoilta täyttä paikallispäästöttömyyttä.

Stellantiksen puolivuotiskatsauksen yhteydessä toimitusjohtaja Carlos Tavares sanoi yhtymän olevan vahvalla sähköistämisen polulla. Hän kertoi Stellantiksen tuovan markkinoilla peräti 11 täyssähkömallia seuraavan 24 kuukauden aikana. Nämä tulevat siis jo myynnissä olevien 11 vaihtoehdon päälle.

– Me riennämme nyt tarjoamaan sen mitä lupasimme, joka on 100 prosenttinen sähköistyminen vuoteen 2025 mennessä. Se tarkoittaa, että jokaisesta uudesta Stellantiksen mallista tulee siihen mennessä joko lataushybridimalli tai täyssähköinen vaihtoehto, kommentoi Tavares.

Stellantiksen täyssähköisiin uutuuksiin kuuluu kolme mallia Citroënilta, kaksi Fiatin pakettiautoa, kaksi Maseratia ja kaksi Peugeotia. Näiden lisäksi sekä Jeep että Opel tarjoavat yhden uutuuden.

Täyssähköisten lisäksi odotettavissa on 10 lataushybridiä, joista yksi saadaan sekä Alfa Romeolta, Citroënilta, DS:ltä, Dodgelta että Jeepiltä. Opel lisää kaksi ja Peugeot peräti kolme mallia.

Vuoden loppuun mennessä Stellantis aikoo vielä saada aikaan suunnitelman pidemmälle kattaen tarkemmin myös tiettyjen brändien roolit ja kuinka kustannuksia jaetaan. Esimerkiksi Euroopassa Alfa Romeo, Fiat ja Lancia ovat kärsineet pahasti investointien puutteesta vuosina ennen Stellantista. Yhdysvaltojen puolella vastaava tilanne koskee Chrysleria ja Dodgea.

Kuvituskuva: Lauri Ahtiainen/Moottorin arkisto, Lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat