10.6.2022

Apple CarPlay pystyy valloittamaan pian auton kaikki näyttöruudut – uuden sukupolven versio tulossa

Jotkin yksityiskohdat ovat vielä tässä vaiheessa vastausta vailla, mutta tiedämme nyt pääpiirteissään, mitä uuden sukupolven Apple CarPlay tuo tullessaan.

Vuodesta 2014 käytössä ollut Apple CarPlay on Android Auton ohella toinen kahdesta käyttöliittymäpalvelusta, jolla älylaitteen toiminnot voi yhdistää auton tietoviihdejärjestelmän näyttöpäätteeseen. Nyt iOs:ia heijastavaa CarPlayta ollaan laajentamassa fyysisesti sekä myös toiminnoiltaan.

Jos CarPlay on ollut tähän asti käytettävissä lähinnä tietoviihdejärjestelmän päänäytöllä, laajenee se uuden sukupolven myötä kaikille auton näyttöruuduille, mitä se sitten kunkin automallin kohdalla tarkoittaakin. Vaihtelevan kokoisen tietoviihdenäyttöruudun ohella yleisin taitaa olla alati yleistyvä digitaalimittaristo, jolle tulevan polven Apple CarPlaylla voi heijastaa älylaitteesta tietoja, kuten esimerkiksi navigaattorin. Uudistus kattaa monta erilaista autonvalmistajaa. Teoriassa CarPlayn kautta esimerkiksi Nissanin digitaalimittariston voi muuttaa mukailemaan Mercedeksen vastaavaa.

(kuvakaappaus)

Toinen merkittävä uudistus laajentaa CarPlayn toimintoja. Joissain automalleissa käytännössä kaikki säädöt ilmastoinnista alkaen hoituvat näyttöruudun kautta. Näissä tapauksissa aiemmin älylaiteheijastuksen on joutunut katkaisemaan tehdessään mitä tahansa autoon liittyviä säätöjä näyttöpäätteen kautta. Uudessa versiossa sen sijaan toiminnot, kuten vaikka juuri ilmastoinnin säädöt tai musiikin äänenvoimakkuus, voi hoitaa suoraan CarPlayn kautta.

Seuraavan sukupolven CarPlaysta ovat kiinnostuneita ainakin nämä 14 automerkkiä. (kuvakaappaus)

Kuten todettua, tarkemmat tiedot ja tarkka lanseerauspäivämäärä ovat vielä tuloillaan, mutta Applen arvion mukaan uuden sukupolven CarPlayta sovitetaan ensimmäisiin automalleihin vuoden 2023 lopulla. Palataan siis asiaan lähempänä ajankohtaa, niin kuin tavataan sanoa.

Lähteet: Autoblog, Apple Kuvat: Apple Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat