23.1.2021

Brittilehti: tänä vuonna esiteltävä Škoda Fabia ottaa Poloa kiinni laatuvaikutelmassa

Škoda Fabia

Škoda Fabia uudistuu tänä vuonna ja tulevasta tsekkiläiskompaktista on saatu jo varsin uskottavia tietoja.

Brittiläinen autolehti Autocar on kertonut reilusti näkemyksiään tulevasta Škoda Fabiasta. Alunperin uutta Fabiaa odotettiin vuodelle 2022, mutta nyt Fabia on saapumassa Euroopan markkinoille jo tänä vuonna. Syynä on tuotantotekninen kyllästyminen, sillä muut VW-ryhmän vastaavan luokan autot ovat jo siirtyneet MQB A0 -pohjarakenteelle, mutta Fabian juuret johtavat vuoden 2008 suunnitelmiin.

Niinpä ei liene yllätys, että neljännen polven Škoda Fabia perustuu Audi A1:n, Seat Ibizan ja Volkswagen Polon tavoin MQB A0:aan, antaen tsekkiläismallille mainiot eväät ottaa kilpakumppaneitaan kiinni. Tämä näkynee erityisesti matkustamon laatuvaikutelmassa ja tietoviihdejärjestelmissä. Myös matkustusmukavuuden odotetaan parantuvan. Tilojen puolesta Fabia on ollut segmentin parhaita, joten auton mitoissa ei odoteta suuria muutoksia.

Ulkoisesti uusi Fabia tulee näyttämään Octavian, Scalan ja sähköauto Enyaq iV:n sukulaiselta, mutta vähäisesti naamioitujen prototyyppien perusteella myös fabiamaisuus on säilytetty.

Škoda Fabia
Nykyisestä Fabiasta (kuvassa) tuttu Monte Carlo -varusteversio nähtäneen myös uuden Fabian yhteydessä.

Varsinaista RS-mallia tuskin nähdään, mutta suosittu Monte Carlo -varusteversio tehnee jälleen paluun. Moottoripuolella Škoda panostaa kolmisylinteriseen TSI-bensiinimoottoriin, mutta jättänee alkuvaiheessa sähköistämisen pois kustannussyistä. Dieseliä tuskin nähdään enää, mutta moottorivalikoiman huipulle saatetaan saada nelisylinterinen TSI.

Autocar arvelee, että muutokset johtavat myös Fabian hinnan kohoamiseen, mutta ero jäänee maltilliseksi. Suomessa nykyisen Škoda Fabian hinnat alkavat 15 830 eurosta.

Aiemmin kerroimme, että Škodalta vahvistettiin, että uudestakin Fabiasta tullaan näkemään farmarikorinen Fabia Combi.

Lähde: Autocar Kuvat: Škoda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat