4.2.2024

Caravan 2024: Ci Elliott 66 XT – Kylpyhuonetta koko auton leveydeltä

Italialainen Ci esittelee puoli-integroidussa Elliott 66 XT -matkailuautossa standardeista selvästi poikkeavan kylpyhuoneen pohjaratkaisun.

Henkilöautokortilla ajettavan, Fordin alustalle rakennetun Ci Elliott 66 XT:n pituus on 745 senttimetriä ja paino on B-korttiluokan maksimi eli 3500 kilogrammaa. Sekä istuin- että vuodepaikkoja on neljä. Takana on parivuode ja oleskeluryhmän päällä alaslaskuvuode. Ohjaamon yläpuolella on panoraamakattoikkuna tuomassa valoa. Keittiössä on normaalit varusteet kuten kolmen polttimen liesi ja 135-litrainen jääkaappi. Oleskelutilassa on kummallekin sivulle pituussuuntaisesti sijoitettu sohva. Takatallin tilavuus muuttuu sen mukaan kun sen yläpuolella olevan parivuoteen korkeutta säädetään. Isolla lastausaukolla varustetussa takatallissa on myös mm. 230 Voltin pistoke.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kylpyhuone tilanjakajana

Tähän asti kaikki vaikuttaa standardien mukaisilta ratkaisuilta. Erikoisuus piilee oleskelutilan ja takapään parivuoteen väliin sijoitetussa kylpyhuoneosastossa. Se on koko auton levyinen, eli makuuosastolle kuljetaan kylpyhuoneen läpi. Oleskelutilasta päin tultaessa suihkutila on kylpyhuoneen vasemmassa reunassa ja wc oikeassa laidassa. Lavuaari on sijoitettu keskelle, sängyn päätyä vasten rakennettuun seinään, ja sen kummaltakin puolelta on kulku makuuosastolle. Parhaiten ratkaisu selviää oheisesta pohjapiirroskuvasta. Lavuaariseinä toimii näin luonnollisena tilanjakajana, eikä oleskelutilasta ole suoraan näköyhteyttä makuuosastolle, vaikka liukuovet olisivatkin auki. Koko autoa ajatellen avaruuden tuntu ehkä vähän kärsii, mutta esimerkiksi wc-osasto on poikkeuksellisen väljä ja suihkutilan ovet pakattuna kulku makuutilaan on myös riittävän väljää, ratkaisussa on liner-luokalle tyypillisiä piirteitä.

Takapään makuuosaston ovelta näkymä kylpyhuoneeseen.
Näkymä oleskelutiloista kylpyhuoneen suuntaan.

Kohtuuhintaiset lisävarusteet

Perusvarustein Ci Elliott 66 XT maksaa 80 790 euroa. Messuilla esillä olleeseen autoon oli rastitettu reippaasti lisävarusteita ja lisävarustepaketteja. Monipuolisempi lämmityslaite, lattialämmitys, talvi- , design-, select- ja Ford-paketti tuovat lisähintaa vajaat 13 000 euroa niin, että kokonaishinnaksi muodostuu 93 541 euroa. Automaattivaihteiston lisähintaa (4288 €) lukuunottamatta lisävarusteiden hinnat vaikuttavat varsin kohtuullisilta.  Esimerkiksi korin metallivärin ja alumiinivanteet sisältävän design-paketin tuoma lisähinta on vain 2042 euroa.

Ci tarjoaa piristävän erilaisen pohjaratkaisun neljälle hengelle. Uniikki ratkaisu vähentää käytävämäistä tuntua auton sisätiloista.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat