3.3.2016

Consumer Reports listasi hyvät ja huonot automerkit

Perinteikäs yhdysvaltalaislehti listasi kokemustensa perusteella parhaat autovalmistajat.

Yhdysvaltalainen Consumer Reports -lehti on listannut vaatimattomasti mitkä autovalmistajat tuottavat parhaat autot. Pisteytyksessä huomioitiin koeajopisteet, luotettavuus, turvallisuus, aktiiviset turvavarusteet ja omistajien kokemukset. Lehti kertoo, että esimerkiksi Toyotan huonot koeajopisteet tasoittuvat merkin erinomaisella luotettavuudella, Mercedes-Benzin saadessa päinvastaisen kohtelun. Yleisesti ottaen listauksessa pärjäsivät merkit, jotka päivittävät automallejaan tasaisesti vuosien varrella.

Listauksessa ei huomioitu automerkkien heijastamaa brändiarvoa. Myöskään esimerkiksi Volkswagenin päästöskandaali ei vaikuttanut arvosanoihin.

Merkillä täytyi olla myös kaksi tai useampi malli edustettuna Consumer Reportsin tietokannassa koeajojen ja luotettavuustietojen osalta, joten Alfa Romeo, Jaguar, Maserati, Tesla ja Smart jäivät pois listalta. Listalta puuttuvat luonnollisesti myös esimerkiksi ranskalaisvalmistajat, joilla ei ole edustusta Yhdysvalloissa.

Viiden kärjessä olivat Audi, Subaru, Lexus, Porsche ja BMW. Lehden testaamista malleista kaikki Audin ja Subarun autot saivat suosituksen. Lexus pärjäsi kärkimerkkien luotettavuudessa parhaiten, ja Porsche ja BMW olivat iskussa koeajopisteillä mitattuna.

Kolmenkymmenen automerkin joukossa viisi huonointa olivat Chrysler, Land Rover, Mitsubishi, Jeep ja Fiat. Näiltä merkeiltä Consumer Reports ei suosittele ainuttakaan testaamistaan autoista.

Koko listan eriteltyine pisteineen voit katsoa täältä.

Lähde: Consumer Reports

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat