14.6.2022

DS väittää: sähköistetyillä autoilla ajavat potevat muita vähemmän stressiä ratissa

Ranskalaisvalmistaja selittää tutkimustulostaan muun muassa sähköistettyjen autojen(sa) vähäisemmällä sisämelulla.

DS Automobiles toteutti tutkimuksensa toukokuun aikana Isossa-Britanniassa, jossa se haastatteli noin 2 000 autoilijaa. Heistä 78 prosenttia kertoo kokeneensa rattistressiä. Sähköistettyjen- eli hybridi- ja täyssähköautojen omistajista peräti 38 prosenttia kertoo rattistressinsä vähentyneen sen jälkeen, kun he vaihtoivat bensiini- tai dieselauton nykyiseen ajokkiinsa. 20 prosentin mielestä tällaiset stressä lieventävät ominaisuudet ovat autovalinnan kannalta tärkeitä.

Sähköistettyjen autojen vähäisempi ajomelu nostetaan tärkeimmäksi stressiä lieventäväksi tekijäksi. 41 prosenttia vastaajista kokee näin. Paitsi että sähköistetty voimalinja on useimmiten polttomoottorivetoista hiljaisempi, monissa sähköautoissa myös aerodynamiikka-asioihin, mukaan luettuna tuulen suhinoihin, erityistä huomiota.

Yli 40 prosenttia viime vuonna myydyistä DS:istä oli sähköistettyjä. Kuvassa tuore DS 4 E-Tense.  

DS:ltä ehkä hieman kotiin päin vedettynä myös sen valmistamien autojen ajomukavuus alustoineen ja istuimineen koettiin vastaajista stressiä lieventävänä. Sen sijaan kolikon kääntöpuolesta ainakin täyssähköautojen kohdalla, nimittäin toimintamatkasta, ei tutkimusraportissa ainakaan kerrota olevan toisensuuntaista vaikutusta rattistressiin.

Lähde ja kuvat: DS Automobiles Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat