10.6.2016

Enemmän lisää – tuleeko Fordilta Focus RS500?

Ford Focus RS

RS500-mallimerkintä saattaa hyvinkin palata Fordin mallistoon.

Fordin huikea Focus RS on hädin tuskin saatu uunista ulos kun juorukellot kalkattavat uudelleen. Tällä kertaa Motorin ja Autoblogin huomiona on RS500-mallimerkintä. Alunperin Sierra Cosworthissa esitelty merkintä saattaisi palata nykyisen Focus RS:n yhteyteen. Myös edellisestä Focus RS:stä oli RS500-versio.

Tehon sijaan tällä kertaa nähtäneen lähinnä keveyttä, sillä Focus RS:n 2,3-litrainen EcoBoost on jo kohtuullisen kovasti viritetty jo tehtaalla. Mikäli kuitenkin komponentteja vaihdettaisiin keveämpiin, kuten esimerkiksi ikkunalasit muoveihin ja korin osien korvaaminen komposiittiversioilla. Myös parannettu jäähdytys siivekkein ja ilmanottoaukoin voisi olla listalla.

Ford Focus RS

Lopuksi juorukellot mainitsevat, että Ford on jo aiemminkin pohtinut kaksoiskytkinvaihteiston tuomista Focus RS:n yhteyteen, joten RS500 voisi olla sopiva tilaisuus uuden vaihteiston esittelyyn. Juorumuutoksissa mainitaan myös etupyörien lukittava tasauspyörästö, mutta Focus RS:n kehittyneen nelivetojärjestelmän yhteydessä vaikutus saattaisi olla hiukan tårta på tårta. Autoblog puolestaan ehdottaa, että RS500 saattaisi saada hiilikuituvanteet Shelby GT350R:n tavoin.

Oli huhuilla perää tai ei, varmaa on, että Fordilla seurataan Focus RS:n menestystä suurella mielenkiinnolla tulevaisuutta suunniteltaessa.

Ford Focus RS Limited Edition

Lähde: Autoblog, Motor Kuvat: Lauri Ahtinen, Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat