21.6.2016

Espanjalainen saari vaihtaa fossiilit virtaan, biitsille vain sähköllä

Formentera E-Mehari

Formenteran saari harkitsee polttomoottoriautojen kieltämistä. Citroën innostui ajatuksesta ja lahjoitti saarelle sähköisiä rantakirppujaan.

Välimerellä sijaitseva Formenteran saari ajaa voimakkaasti saaren siirtymistä polttomoottoreiden jälkeiseen autoiluaikaan. Espanjalle kuuluva saari on osa Baleaarien saariryhmää ja se tunnetaan erityisesti uimarannoistaan. Saarella on kuitenkin kyllästytty turistisesongin tuomaan autolaumaan, sillä 12 000 asukkaan saarelle saapuu kuumimmalla kaudella peräti 15 000 autoa.

Nyt rantaparatiisi pohtii polttomoottoriautojen kieltämistä saarelta. Matkailuviranomaisten mukaan saarella on jo pidempään pohdittu täyssähköiseksi siirtymistä, sillä "se sopisi saaren maisemiin ja rauhallisuuteen". Virallista päivämäärää siirtymiselle ei ole kuitenkaan asetettu.

Formentera E-Mehari

Citroën päätti osallistua saaren sähköistymishankkeeseen lahjoittamalla kuusi E-Mehari-rantakirppuaan paikallisten hotellien käyttöön. Kyseessä on rättisitikkaan pohjautuvan Mehari-rantakirpun uusi tuleminen sähköisenä ajoneuvona. Entuudestaan Formenteralla on noin 150 kappaletta alkuperäistä Meharia, joten rantasaari lienee otollinen esiintymisalue uudelle biitsiautolle.

Mikäli Formentera siirtyy lähiaikoina täyteen sähköisyyteen, on se merkittävä pioneeri uusien voimanlähteiden tiellä. Ainakin saariston herkissä olosuhteissa sähkömonopolissa on järkeä.

Lähde: Autoblog Kuvat: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat