13.3.2016

Espoon Suurpellossa kokeillaan sähköistä yhteiskäyttöautoa

As Oy Espoon Syysleimu pilotoi sähköistä yhteiskäyttöautoa LähiTapiolan ja EkoRentin kokeilussa.

Espoon Suurpellossa sijaitseva As Oy Espoon Syysleimu aloittaa kokeilun sähköisellä yhteiskäyttöautolla. Parkkihallista löytyy kevään myötä Nissan Leaf, jonka käyttö sujuu asukkaiden kesken näppärästi älypuhelinsovelluksella. Sovellus kertoo myös auton varaukset ja akun varaustilanteen.

Kokeilun takana ovat asuntoyhtiön omistava LähiTapiola ja sähköautoilun start-up EkoRent. Auton ja latauspisteen lisäksi palveluun kuuluvat älypuhelinsovellus, auton vuosihuollot, renkaanvaihdot sekä tieturvapalvelu.

– Suurpelto on hyvä kohde sähköisen yhteiskäyttöauton kokeilemiseen. Asukkaita on riittävästi, sillä alueella on keskitetysti paljon vuokra-asuntoja. Toisaalta julkisen liikenteen yhteyksissä ja palvelutarjonnassa on vielä aukkoja. Asukkaille tulee tarvetta asioida muualla, jolloin yhteisauto on näppärä apu sujuvaan arkeen, kommentoi kohdepäällikkö Joonas Orava LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Alkuvaiheessa jokainen käyttäjä saa käyttöönsä kuusi tuntia maksutonta ajoaikaa, jonka jälkeen auton käyttömaksu on 5 euroa tunnilta. Yhteiskäyttöauto on tarkoitettu pääasiassa lyhyisiin ajoihin, joihin sähköauto soveltuu erinomaisesti.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidolle kyseessä on pilottihanke, eikä vastaavaa ole kokeiltu muissa kohteissa. Vuokralaisilta kysytäänkin palautetta käyttäjäkyselyillä.

– Olemme erittäin kiinnostuneita siitä, millaisen vastaanoton yhteiskäyttöauto saa. Pyrimme parantamaan palvelua kokemusten pohjalta. Jos auton käytön kysyntä nousee asunto-osakeyhtiöiden asukasmäärän kasvaessa, meillä on valmius miettiä myös toisen auton hankintaa, Orava jatkaa.

Lähde: LähiTapiola, kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat