27.10.2015

FIA vetoaa todenmukaisen kulutusmittauksen puolesta

Kansainvälinen autoliitto FIA toivoo Euroopan komissiolta uuden mittaussyklin nopeaa käyttöönottoa.

Kiristyneet taloudellisuuspaineet ovat viimeisen viiden vuoden aikana johtaneet räikeästi kaunisteltuihin polttoaineenkulutuslukemiin. Kaunistelun on mahdollistanut NEDC-mittaussykli (New European Driving Cycle), joka on sisällöltään vanhentunut ja perustuu huonosti todellista ajotilannetta vastaaviin laboratorio-olosuhteisiin.

NEDC-mittaussyklin korvaajaksi on kehitetty uutta maailmanlaajuista WLTP-mittaussykliä (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). WLTP:n kehittämiseen ovat osallistuneet YK:n Euroopan talouskomission ohjaamana Euroopan unioni, Japani ja Intia.

Uuden WLTP:n käyttöönotto on viivästynyt, ja nyt keskustellaan sen käyttöönottamisesta valikoituihin uusiin automalleihin vuoden 2017 alussa.

Kansainvälisen autoliitto FIA alue yksi, jonka vastuulla ovat Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka, on lähettänyt Euroopan komissiolle viestin, jossa toivotaan WLTP-syklin viiveetöntä käyttöönottoa.

FIA toivoo myös uuden ajonaikaisten päästöjen mittaussyklin nopeaa viimeistelyä, ja mahdollisimman hyvää vastaavuutta todellisen päästöjen kanssa.

FIA nostaa esille myös testiolosuhteiden entistä tarkemman valvonnan, jolla halutaan varmistaa yhdenmukaiset ja reilut mittausolosuhteet kaikkien autonvalmistajien kesken.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat