8.8.2023

Fiat tähtää Dacia Springin tontille Pandaa henkivällä sähköautolla

Fiat Panda sähköauto 2025 Citroën ë-C3 Stellantis

Fiat, joka on ilmeisimmin saanut Stellantikselta vinkin esitellä joskus uutuuksia, maalailee alle 25 000 euron sähköautoa lähivuosille. Inspiraationsa peruskulkine ottaisi ikonisesta Pandasta.

Todellinen automerkkien tähtikentällinen Stellantis on pistänyt myös Fiatin töihin, sillä merkki on viettänyt hiljaiseloa uusien mallien suhteen. Nyt merkkiä johtava Oliver Francois kertoi haastattelussa, että Fiat esittelee ensi vuoden heinäkuussa alle 25 000 euron täyssähköauton.

Auton inspiraationa toimii Fiatin oma Panda. Konsernisisarena autolla on Citroënin maailmalla nähty ë-C3-täyssähköauto, josta ranskalaismerkki paljasti hiljattain, että se saapuu myös Eurooppaan. Ainakin Citroënin versio valmistetaan Slovakiassa, joten myös Fiatin version voisi olettaa saapuvan sieltä. Valmistuspaikkaan vaikuttaa muun muassa se, että ainakin Ranska harkitsee sähköautotukien seuraavan aallon kohdentuvan Euroopassa valmistettaviin automalleihin.

Autojen kilpakumppaneina nähdään Kiinassa valmistettava Dacia Spring sekä myöhemmin saapuva Ranskassa valmistettava sähköinen Renault 5. Ainakin Citroënin painos sähköautosta on tosin Springiä kookkaampi.

Samalla eurooppalaiset autovalmistajat varautuvat kiinalaismerkkien laajamittaisempaan saapumiseen. Myös esimerkiksi Volkswagen tavoittelee alle 25 000 euron segmenttiä jo muutaman vuoden sisään.

Jos Fiatin uutuusmalli ristitään Pandaksi, toivoa sopii, että siitä saapuu myös nelivetoversio.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat