20.4.2020

Ford vahvistaa: seuraavan polven Focus RS on peruttu tyystin

Focus RS on peruttu

Kiristyvät päästörajat ja verotus, sähkövoimalinjan hinta ja verrattain pieni myynti ovat saaneet Fordin luopumaan Focus RS:stä kokonaan. Malliston lippulaivaksi jää Focus ST.

Hybridihuhujen jälkeen saatiin lopullinen niitti arkkuun: seuraavan sukupolven Ford Focus RS on peruttu.

Ford Europen edustajat ovat vahvistaneet Focus RS:n kehitysohjelman peruuntumisen lukuisille tiedotusvälineille. Aiemmin Focus RS:n kehitystyö oli kiinni siitä, saako yhtiö ratkaistua Euroopan kiristyvien päästörajojen yhtälön hybriditekniikalla. Alkuperäisessä suunnitelmassa apua toivottiin kevythybriditekniikasta, mutta sittemmin kävi ilmi, että Focus RS tarvitsisi (oletettavasti lataus)hybriditekniikkaa päästörajojen selvittämiseen. Tämä taas muodostaisi haasteen auton hinnoittelun suhteen.

– Huomioiden yleiseurooppalaiset päästörajat, kiristyvä hiilidioksidipohjainen verotus ja sähköistetyn RS-mallin korkeat kehityskustannukset verrattuna siihen, että kyseessä on verrattain pienten myyntivolyymien ajoneuvo, emme suunnittele uutta RS-versiota Focuksesta, Fordin edustaja kertoi Evolle.

Fordin mukaan se panostaa kuitenkin Ford Performance -ajoneuvoihin Euroopassa muilta osin, joten Fiesta ST, Mustang ja Raptor jäävät mallistoon tällä haavaa. Focus-malliston kuumimmaksi on jäämässä 280-hevosvoimainen Focus ST.

Ford haluaa tuoda markkinoille yhteensä 18 eri tavoin sähköistettyä ajoneuvomallia vuoteen 2022 mennessä. Ponnistuksessa myös ikoninen Mustang saanee jollain tavalla sähköllä höystetyn version. Tämän lisäksi markkinoille saapuu Mustangista kehitetty sähköcrossover Mustang Mach-E.

Lähteet: Autocar, Evo Kuva: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat