14.6.2018

Helppo voittaa kun yksin kisaa: Škoda Kodiaq RS Nürburgring-ennätykseen

Škoda Kodiaq RS

Škoda on saavuttanut kierrosennätyksen maineikkaalla Nürburgring Norscheleifella. Tosin seitsenpaikkaisten katumaasturien joukossa ei toistaiseksi ole muita yrittäjiä nähty.

Ei epäilystäkään, etteikö tuleva Škoda Kodiaq RS ole todennäköisesti erittäin hyvä henkilöauto. Tilavalle seitsenpaikkaiselle katumaasturille on aina kysyntää, eikä 240-hevosvoimainen turbodiesel ja sporttikuorrutus lainkaan vähennä hohtoa.

Mutta kuinka paljon mainittua hohtoa lisää hieman kyseenalainen Nürburgring Nordschleife -ennätys?

Škoda kertoo auton olevan nopein seitsenpaikkainen katumaasturi. Se ei varsinaisesti ole Nürburgringin suosituin kilpasarja.

Škoda Kodiaq RS Sabine Schmitz
Sabine Schmitz

Ennätysajoon Škoda pestasi kuljettajaksi kilparadoilta ja Top Gearista tutun Sabine Schmitzin. Ring Taxi -asiakaskyydityksistäkin tunnettu Sabine arvioi ajaneensa rataa ainakin 30 000 kierrosta. Ja ajoipa hän Top Gearin jaksossa hieman kevennetyn Ford Transitinkin 10 minuuttiin ja 8,48 sekuntiin, joskin Kodiaq-aikaan vertailukelvottomalla niin kutsutulla bridge-to-gantry -mittauksella, jossa radan pääsuora jätetään mittaamatta.

Škoda Kodiaq RS:n ennätysajaksi kirjattiin lopulta 9 minuuttia 29,84 sekuntia.

Sitä on turha verrata alle seitsemään minuuttiin kiitäviin superautoihin, mutta olisi mielenkiintoista nähdä, miten nopeasti tehokkaimmat katumaasturit radan kiertävät. Kovin montaa sporttisuvia ei seitsenpaikkaisena saa, mutta esimerkiksi Mercedes-AMG:ltä löytyy 585-hevosvoimainen GLS 63. Ja löytyypä Volkswagen Groupin sisältäkin varsin potentiaalinen ennätysauto: 608-hevosvoimainen Bentley Bentayga W12, johon yllättäen saa kolmannen istuinrivin. Joten Bentley, miten olisi pieni kisa?

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Škoda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat