23.1.2021

Huhuja hauskasta japanilaisesta: liittyykö Toyota GR Corolla Supran ja Yariksen joukkoon?

Toyota Corolla sedan GR Sport

Automaailman synonyymi arkiselle on Toyota Corolla. Asiaan voi kuitenkin tulla muutos nimeltä Toyota GR Corolla.

Toyota tunnetaan yleisesti helppona ja luotettavana arkiautona, eikä suotta: onhan esimerkiksi Toyota Corolla ollut usealla eri vuosikymmenellä myydyimpien automallien joukossa. Mutta valmistajalla on myös se toinen puoli, johon kuuluu muun muassa Toyota GT86, GR Supra ja viimeisimpänä GR Yaris. Nyt huhutaan, että myös GR Corolla olisi tulossa markkinoille muutaman vuoden sisällä.

Toyota on hakenut viime vuonna GR Corolla -tavaramerkkiä. Pelkästään tämän perusteella ei kannata liian pitkälle johtopäätöksiä vetää, sillä muutama vuosi takaperin japanilaisvalmistaja uusi Celica-tavaramerkkinsä. Vuonna 2006 tuotannosta poistuneen urheiluauton tarinan jatkumiseen ei ole kuitenkaan tullut konkretiaa.

Brittiläisen Autocarin mukaan Toyotan sisäpiirin lähteet ovat kuitenkin paljastaneet, että GR Corolla olisi kuitenkin tulossa muun GR-malliston rinnalle.

Corollan kireämpi versio saattaisi lainata rallin luokitusautoksi kehitetyn GR Yariksen tekniikkaa, jolloin auton takana oleva kallis kehitystyö saataisiin Yariksen lisäksi hyödynnettyä toisaallakin. Tämä tarkoittaisi siis 1,6-litraista, kolmisylinteristä bensiinimoottoria joka tuottaa parhaillaan 257 hevosvoimaa tehoa. Myös voimansiirto olisi todennäköisesti Yariksen erikoismallista, joka tarkoittaisi monilevykytkimellä toteutettua nelivetoa, johon voi varustella lisähinnalla myös lukot molemmille akseleille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hitot hybridistä

Sisäpiiriläisten mukaan autoon ei joka tapauksessa ole tulossa hybridivoimalinjaa. Corolla GR:n oletetuilla myyntilukemilla Toyotan ei tarvitsisi pelätä päästösanktioita, joten täysin sähköistämättömän kuuman viistoperän tekeminen ei olisi valmistajalle ongelma.

Autocarin spekulaatioiden mukaan auton hinta voisi kuitenkin edellämainitun kaltaisena nousta liian korkeaksi, joten toisaalta GR Corolla voisi olla myös etuvetoinen kilpailija esimerkiksi Ford Focus ST:lle.

Oletettavasti malli ei olisi kuitenkaan saatavilla ennen vuotta 2023, joten toistaiseksi urheilullisen Corollan ostajakunnalle on tarjolla ainoastaan Toyota Corolla GR Sport -varustelu, joka tarkoittaa lisätehon sijaan hieman räväkämpää ulkonäköä, kuten tämän artikkelin pääkuvasta näkyy.

Lähde: Autocar Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat