28.3.2021

India 2.0 ja uusi SUV Škoda Kushaq

Škoda Kushaq

Škoda Kushaq on osa Volkswagen konsernin India 2.0 -projektia, johon investoidaan yhteensä miljardi euroa. Uusi katumaasturi pohjautuu MQB A0 IN -perusrakenteelle, jota on jalostettu erityisesti Intian markkioille.

Škoda Kushaq on Volkswagen Groupin India 2.0 -projektin tuloksena syntynyt uusi SUV-malli. Saimme vihiä nimestä jo aiemmin, jolloin kerroimme suurpiirteisesti mistä on kyse. Suuri markkina tarkoittaa askeleen olevan varsin merkityksellinen koko Volkswagenille.

– Kushaq-mallin ensiesittely merkitsee uuden ajan alkua Škoda Autolle ja Volkswagen-konsernille Intiassa. Ensimmäinen India 2.0 -projektissa suunniteltu ja kehitetty, MQB A0 IN -perusrakenteelle pohjautuva automalli Škoda Kushaq on hakenut inspiraatioita energisen kansakuntamme monimuotoisuudesta, mutta se vetoaa myös globaalin yleisön aisteihin. Škoda Kushaq -mallilla me olemme valmiit vastaamaan keskikokoisten katumaastureiden kysyntään, jonka lähivuosien aikana ennustetaan Intiassa moninkertaistuvan, sanoo Škoda Auto Volkswagen India Private Limitedin toimitusjohtaja Gurpratap Boparai.

Skoda Kushaq

Volkswagen Group investoi Intian markkinoille suunnattujen uusien automallien kehittämiseen miljardi euroa. Škoda Kushaq pohjautuu skaalautuvan MQB-perusrakenteen versioon MQB-A0-IN, jonka valmistaja on kehittänyt erityisesti Intian markkinoita varten.

– Tämä päivä on erityinen sekä Škodalle, että Volkswagenille. Uuden Škoda Kushaq -mallin myötä käynnistämme mallistolaajennuksemme Intian markkinoilla ja täytämme Volkswagen-konsernilta noin kaksi ja puoli vuotta sitten saamaamme tehtävää, jolla vastuu konsernimerkeistä Intian markkinoilla siirtyi meille. Haluan kiittää Gurpratap Boparaita ja hänen tiimiään kaikesta tähän mennessä saavutetusta. Nyt keskitymme lanseerauksen onnistumisen ja uutuusmallimme menestyksen varmistamiseen, ja suuntaamme kohti Intian markkinoiden mallistolaajennuksemme seuraavaa vaihetta. Olen vakuuttunut tämän markkinan suuresta kasvupotentiaalista, ja me otamme siitä osuutemme Škodalle ja Volkswagenille, sanoo Škoda Auton pääjohtaja Thomas Schäfer.

Skoda Kushaq

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Škoda Kushaq on uusi kuningas

Uuden keskikokoisen katumaasturimallin nimi on peräisin tuhansia vuosia vanhasta intialaisesta sanskritin kielestä ja sana "kushak" tarkoittaa kuningasta tai keisaria. Tätä on toki muokattu kirjoitusasultaan vastaamaan muuta Škodan katumaasturimallistoa.

Uutuusmalli tulee tarjolle TSI-bensiinimoottorein. Sisällä odottaa varsin modernin oloinen tietoviihdejärjestelmä. Asiakastilauksia aletaan ottaa vastaan kesäkuussa, ja Kushaqien toimitukset alkavat heinäkuussa.

Skoda Kushaq

Aiemmin mainittu India 2.0 -projekti käsittää tässä vaiheessa kaikkiaan neljä MQB-A0-IN-perustekniikaversioon pohjautuvaa Škoda- ja Volkswagen-automallia – kummallekin automerkille tulee yksi katumaasturi ja perinteisempi porrasperä. Tämän johdosta Škoda on käynnistänyt uuden MQB-tuotantolinjan Punen tehtaallaan. Suurin osa teknisestä tuotekehityksestä tehdään uudessa teknologiakeskuksessa, jonka Škoda avasi tammikuussa 2019 Punessa.

Škoda Auto on vastannut Volkswagen-konsernin India 2.0 -projektista kesäkuusta 2018 alkaen ja sen myötä johtanut myös Volkswagenin, Audin, Porschen ja Lamborghinin toimintoja Intiassa. Škoda ja Volkswagen haluavat vahvistaa läsnäoloaan Intian markkinoilla pitkällä aikavälillä: tavoitteena on viiden prosentin markkinaosuus vuoteen 2025 mennessä. Yli 1,3 miljardin asukkaan Intiassa myytiin vuonna 2019 noin kolme miljoonaa autoa.

Projektin toisessa vaiheessa Intiassa valmistettuja autoja tullaan viemään myös muihin maihin, mutta emme vielä tiedä mitä tämä tarkoittaa.

Kuvat ja lähde: Škoda

Luetuimmat