10.5.2020

Indian FTR Carbon – hiilikuidun ja flat track -tyylin yhdistelmä

Indian FTR Carbon

Sama tekniikka kuin Indian FTR 1200 S -mallissa mutta ulkonäköä on parannettu runsaalla määrällä hiilikuituosia.

Vanhin yhdysvaltalainen yhä toiminnassa oleva moottoripyörävalmistaja Indian tuo flat track -henkisen FTR-mallistonsa huipulla hiilikuidulla kuorrutetun FTR Carbon -mallin.

Indian FTR Carbon

Hiilikuidusta on valmistettu mm. etulokasuoja, ajovalon kehys, tankin ja airboxin kate ja matkustajan istuimen suoja. FTR 1200 S -mallin titaaninvärisestä Akrapovic -vaimentimesta poiketen sama vaimennin on Carbonissa väriltään musta.

Indian FTR Carbon

Jotta kuljettaja ei unohtaisi ajavansa erikoismallilla, on tankin keskikonsoliin kirjailtu FTR 1200 CARBON -teksti.

Indian FTR Carbon

Valmistajan mukaan FTR Carbon edustaa korkeinta viimeistelytasoa, mitä amerikkalaismerkki voi tarjota. Hiilikuidun ja tummanpunainen rungon väritys sopivat hyvin yhteen. Kokonaisuutta ei riko sekään, että värimaailma koostuu tumman hiilikuidun ja punaisen lisäksi myös tankin sivujen valkoisesta ja etuteleskooppien kullanvärisestä yhdistelmästä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Indian FTR Carbon – suorituskyky riittää

Tekniikka on sama kuin FTR 1200 S -mallissa. Moottorina on 1203-kuutioinen nestejäähdytetty V2-moottori. Huipputehoa siitä on puristettu 123 hevosvoimaa ja vääntöä moottori tuottaa 120 newtonmetriä. Niiden turvin 222-kiloisen pyörän suorituskyky on riittävä.

Indian FTR Carbon

Jousitus on täysin säädettävä ja joustomatka on hieman normaalia katupyörätasoa pidempi 150 milliä sekä edessä että takana. Hidastuvuudesta huolehtii Brembon kaksi nelimäntäistä Monobloc-radiaalijarrusatulaa.

4,3-tuumainen kosketusnäyttömittaristo sisältää monipuolisesti informaatiota ja ajonautinnon viimeistelee vakionopeussäädin. Sekä ABS-jarrut että luistonesto huomioivat pyörän sivuttaiskallistuksen.

Indian FTR Carbon

FTR:n erikoisuutena voidaan pitää rengaskokoja, sillä perinteisten 17-tuumaisten katurenkaiden sijaan edessä pyörii 19-tuumainen ja takana 18-tuumainen rengas.

Uutuuden hinnaksi ilmoitetaan 23 190 euroa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Indian

Luetuimmat