29.10.2019

Ja taas mennään! WSJ: Fiat Chrysler ja PSA fuusioneuvotteluissa

Fiat Chrysler ja PSA fuusioneuvotteluissa

Alkuvuonna kariutuneen Fiat Chrysler Automobilesin ja Renaultin jälkeen FCA on jälleen etsimässä kumppania Ranskasta. Wall Street Journalin mukaan italialais-amerikkalainen konserni on tällä kertaa pohtimassa yhteiseloa PSA-ryhmän kanssa.

Yhdysvaltalainen talouslehti Wall Street Journal raportoi, että yhdysvaltalais-italialainen Fiat Chrysler Automobiles ja ranskalainen PSA-ryhmä ovat jälleen neuvottelupöydän ääressä autojättien yhdistymisestä. Keskustelut ovat kuitenkin lehtitietojen mukaan avoinna, joten tarkkaa käsitystä esimerkiksi fuusion laajuudesta ei vielä ole.

WSJ kuitenkin kertoo, että eräs keskusteltu mahdollisuus on tasaveroinen fuusio, jossa PSA:ta luotsaava Carlos Tavares jäisi uuden autojätin toimitusjohtajaksi. Hänen vastineensa FCA:lta, John Elkann, jäisi uuden autojätin hallituksen puheenjohtajaksi.

Carlos Tavares
PSA:n Carlos Tavares jäisi lehtitietojen mukaan uuden autojätin toimitusjohtajaksi.

Uudet neuvottelut ovat jatkoa FCA:n seikkailulle, jossa konserni oli viittä vaille päätymässä yhteisymmärrykseen Renaultin kanssa. Sopimus kuitenkin kariutui viime hetkellä Ranskan hallituksen ja Nissanin epäröintiin. FCA on sen jälkeen maininnut, että se on valmis harkitsemaan Renault-yhteistyötä uudelleen.

Autojättejä yhdistää tällä hetkellä markkinapaine, joka johtuu sähköautojen ja autonomisten ajoneuvojen kehityskustannuksista, sekä kiristyvä kilpailu asiakkaista kypsillä markkina-alueilla. Jos FCA ja PSA yhdistyvät, on luvassa maailman neljänneksi suurin autojätti noin 8,7 miljoonan auton vuosituotannolla. Konserni pudottaisi General Motorsin suuruuskisassa viidennelle sijalle. Tämä antaisi myös mahdollisuudet merkittäviin synergiasäästöihin kehitys- ja tuotantokuluissa.

Peugeot on jo aiemmin vihjannut, että merkki haluaisi palata Yhdysvaltoihin lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Fiat Chrysler puolestaan on menestynyt USA:ssa erityisesti Jeepin ja Ramin avulla. Euroopassa Fiat Chryslerin ja Peugeotin liitto uhkaisi jo Volkswagenin asemaa mantereen suosituimpana autojättinä.

Fiat Chryslerin alaisuuteen kuuluvat nimikkomerkkien lisäksi Maserati, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Dodge ja Lancia. PSA-ryhmään kuuluu nykyisin tutun ranskalaisduon Peugeotin ja Citroënin lisäksi tuore DS sekä General Motorsilta lunastettu Opel.

Lähde: Wall Street Journal Kuvat: Moottorin arkisto, PSA

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat