8.9.2017

Jäähyväiset sporttitähdelle – Subaru WRX STI Final Edition

Subaru WRX STI Final Edition Impreza

Subaru WRX STI Final Edition on viimeinen hurraa neljännen sukupolven sporttimallille.

Viidennen sukupolven Subaru Imprezan odotellessa vuoroaan Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä on aika toivottaa jäähyväiset myös neljännen sukupolven WRX STI:lle myös Euroopassa. Subaru ei kuitenkaan luovu leikistä hiljaisesti, vaan vuorossa on vielä paremmin varusteltu WRX STI Final Edition.

Ulkoisesti jäähyväisiä jätetään uudella keulailmeellä, kääntyvillä led-valoilla sekä uusilla 19-tuumaisilla vanteilla. Vanteiden välistä voi puolestaan nähdä kirkkaankeltaiset Brembon jarrusatulat ja 18-tuumaiset jarrulevyt.

Subarun sporttinen WRX STI tunnetaan erityisesti voimalinjastaan. Subarun säädettävän DCCD-keskitastauspyörästön ansiosta symmetrisen nelivedon voimanjakoa voidaan säätää elektronisesti. Perustilassa voimanjako on 41% eteen / 59% taakse, mutta järjestelmän ansiosta voimanjakoa voi säätää manuaalisesti tai esivalituilla ajo-ohjelmilla. Käytettävissä on myös Subarun SI-DRIVE-ajotilatoiminto ja päivitetty VDC-ajonvakautusjärjestelmä.

Subaru WRX STI Final Edition Impreza

Voimanlähteenä on tuttuun tapaan 2,5-litrainen bokserimoottori, joka vauhdittaa Final Editionia 300 hevosvoiman verran. Maksimivääntö on 407 newtonmetriä. Huippunopeus on 255 km/h ja 0–100 km/h kiihtyvyys on 5,2 sekuntia. Vaihteistona on ajamista riemastuttava kuusivaihteinen manuaali.

Final Editionissa on parannettu myös matkustusmukavuutta kiinnittämällä huomiota korin äänieristykseen ja vahvistamalla ikkunalaseja. Sisätiloissa jäähyväisversio näkyy punamustana värityksenä istuimissa. Subaru WRX STI Final Editionista tulee tarjolle kaksi varustetasoa, joista perusmallin tunnusmerkki on kookas takaspoileri. GT-versio puolestaan vaihtaa spoilerin kattoluukkuun, avaimettomaan käynnistykseen sekä peruutuskameralla varustettuun navigointijärjestelmällään.

Subaru WRX STI Final Editionin hinta Suomessa on 66 278,07 euroa ja GT-varusteltuna 72 365,30 euroa.

Lähde ja kuvat: Subaru

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat