22.7.2020

Jeep 4xe -lataushybridit jo tilattavissa Euroopassa: Compass ja Renegade

Jeep 4xe -lataushybridit – Compass & Renegade

Jeep on tuonut Compass ja Renegade 4xe -lataushybridit tilattavaksi Euroopassa. Ne tarjoavat jopa 240 hevosvoimaa tehoa ja 50 kilometriä pelkällä sähköllä.

Italian Melfin tehtaalla valmistettavat Jeep 4xe -lataushybridit on jo tilattavissa monissa Euroopan maissa. Tarkemmin kyseessä ovat mallit Compass 4xe ja Renegade 4xe, jotka tarjoavat polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteispelillä jopa 240 hevosvoimaa tehoa ja ilman polttomoottoria 50 kilometriä sähköistä toimintamatkaa.

Yrityksen motto „Go anywhere – do anything“ vaatii vuosi vuodelta useammassa Euroopan suurkaupungissa kykyä täysin päästöttömään liikkumiseen, joten sinällään askel on jopa varsin looginen. Italiassa valmistettavaa Jeep Renegade 4xe -mallia kerrotaan testatun runsaasti myös Ruotsin Arjeplogissa ja takana on yli 3 800 kilometriä testausta tieliikenteessä erilaisissa olosuhteissa. Toivottavasti tämä viestii erinomaisesta soveltuvuudesta pohjoisiin olosuhteisiin.

Jeep 4xe Compass Limited

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

4xe -lataushybridit

Molemmissa autoissa on nelisylinterinen 1,3-litrainen turboahdettu bensiinimoottori pyörittämässä etupyöriä paritettuna taka-akselin yhteyteen asennettuun sähkömoottoriin, joka vastaa vain takapyöristä. Näin ollen neliveto on mahdollinen vain hybridikäytössä. Molempiin on aina asennettu kuusipykäläinen automattivaihteisto.

Bensiinimoottorista on kaksi eri tehovaihtoehtoa: 130 hevosvoimaa tai 180 hevosvoimaa. Yhdessä 44-kilowattisen (60 hevosvoimaa) sähkömoottorin kanssa järjestelmän kokonaisteho on bensiinimoottorin tehosta riippuen joko 190 hevosvoimaa tai 240 hevosvoimaa. Väännön osalta sähkömoottorin huippuvääntö on 250 newtonmetriä ja polttomoottorin 270 newtonmetriä.

Jeep 4xe Renegade Trailhawk

Täysin sähköisesti ajettaessa enimmäisnopeus on rajoitettu lukemaan 130 kilometriä tunnissa ja hybriditilassa huippunopeuden kerrotaan olevan 200 kilometriä tunnissa. Kiihdytys sadan kilometrin tuntinopeuteen tapahtuu paikaltaan lähtiessä alle 8 sekunnissa.

Kolme tarjottavaa ajotilaa ovat itsensä selittävä Hybrid, sähköinen Electric sekä akun varausta säästelevä E-Save. Hybridiajotilassa WLTP -syklin mukainen päästölukema on korkeintaan 48 grammaa kilometrille.

Tavanomainen 2,3 kilowatin lataus palauttaa akun täyteen vajaassa viidessä tunnissa ja easyWallbox-kotilatausasemalla on mahdollista saavuttaa 7,4 kilowatin lataus, jolla täysi akku saavutetaan alle kahden tunnin odottelulla.

Jeep 4xe Compass

Nelivetoisena vaikka metsään

Maastokelpoisuutta varmistamassa on vakiovarusteinen Jeep Active Drive Low -järjestelmä, johon on paritettu Jeep Selec-Terrain tarjoamaan viisi erilaista ajotilaa: Auto, Sport, Snow, Mud & Sand sekä Rock

Lisäksi mahdollisuutena on valita 4WD Low tarjoamaan parhaan suorituskyvyn molemmilta moottoreilta haastavissa olosuhteissa tai 4WD Lock kytkemään neliveto pysyvästi päälle matalissa nopeuksissa ja pitämään myös akseleiden välinen voimanjako tasaisena.

Jeep 4xe Compass Interior

Limited, S ja Trailhawk

Molemmat 4xe -lataushybridit tarjoillaan kolmella varustetasovaihtoehdolla: Limited, S ja Trailhawk. Näistä Trailhawk on tarkoitettu erityisesti maastoajoa harrastaville, mutta kaikki ovat toki nelivetoisia. Vakiovarustelu kattaa 7-tuumaisen mittaristonäytön, keskikonsolin 8,4-tuumaisen kosketusnäytön, avaimettoman kulun, navigaattorin, kuolleen kulman varoittimen, peruutuskameran ja pysäköintiavustimen.

Akun lataustaso ja sähköinen toimintamatka on luettavissa mittaristosta, joka poikkeaa siis siten muusta mallistosta. Mukana on myös Uconnect -palvelut, joihin lukeutuu mahdollisuus auton etäkäyttöön muun muassa lataamisen ajastamisen sekä auton sijaintitiedon tarkistamisen osalta. Lisäksi järjestelmään kuuluva My Navigation mahdollistaa reitin suunnittelun etukäteen ja sen siirtämisen puhelimesta suoraan auton navigaattoriin mukaan lukien My eChargen tarjoama mahdollisuus etsiä lähimpiä latausasemia.

Jeep 4xe Renegade Trailhawk

Esimerkiksi Renegade 4xe tarjoaa kuluttajalle 18 eri värivaihtoehtoa ja neljä vannevaihtoehtoa. Renegaden tavaratila on muuten lähes sama kuin perinteisissä polttomoottorilla toimivissa versioissa: 330 litraa.

Molemmissa lataushybridimalleissa autolla on viiden vuoden takuu ja akulla on kahdeksan vuoden. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Saksassa hinnat ovat jo selvillä ja asiakkaat voivat jättää tilauksia, ja Suomi seurannee pian perässä. Saksassa Renegade 4xe alkaa hinnasta 37 300 euroa ja suurempi Compass 4xe hinnasta 41 200 euroa. Itse autoja odotellaan Eurooppaan joskus syksyn aikana.

Lähde ja kuvat: Jeep

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat