26.2.2016

Joutuuko Volkswagen sähköautoilemaan Yhdysvalloissa hyvityksenä?

Saksalaislehden mukaan sähköautojen tuotanto Yhdysvalloissa saattaa olla keino päästä sopuun ympäristöviraston kanssa.

Seuraava käänne Volkswagenin dieseleiden päästöskandaalin selvittämisessä Yhdysvalloissa on huhujen mukaan se, että yhtiö saattaa joutua siirtämään sähköautojensa tuotantoa Tennesseen Chattanoogassa sijaitsevalle tehtaalleen. Saksalaisen Welt am Sonntag -sanomalehden mukaan autovalmistaja ja Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA ovat keskustelleet päästöskandaalin hyvittämisestä sähköautojen rakentamisella ja sähköautoiluun littyvän infrastruktuurin parantamisella Yhdysvalloissa. Volkswagen ja EPA ovat jo pitkään hakeneet sopua dieselsotkujen selvittämiseksi, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Yhtiön edustajan mukaan ympäristöviraston kanssa käytävät keskustelut ovat kesken, joten niitä ei kommentoida. Ympäristövirasto kieltäytyi kommentoimasta asiaa uutistoimisto Reutersille.

Joulukuussa 2015 erilaisten ympäristöryhmittymien edustajat yhdessä Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kanssa ehdottivat, että Volkswagen hyvittäisi dieselrikkeensä osallistumalla voimakkaammin yhdysvaltalaiseen sähköautoiluun. Volkswagen onkin korostanut sähköautoihin liittyviä suunnitelmiaan päästöskandaalin puhkeamisen jälkeen.

Uusin tieto Volkswagen-skandaalista Yhdysvalloissa on se, että keskustelut dieseleiden korjaamisesta ovat lopulta edenneet. Uutinen tulee vain hetki sen jälkeen, kun San Franciscon piirituomari asetti korjausohjelman ehdottomaksi takarajaksi maaliskuun 23. päivän. Tuomarin mukaan puoli vuotta on tarpeeksi pitkä aika selvittää, miten dieseleiden ongelmat ovat korjattavissa.

Lähde: Autoblog / Reuters, kuva: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat