5.8.2019

Juonenkäänne! Fiat Chrysler ja Renault edelleen kiinnostuneita liitosta

Fiat Chrysler ja Renault edelleen kiinnostuneita liitosta

Fiat Chrysler Automobilesin ja Renaultin viime hetkellä kariutunut kesäromanssi on jäänyt kaihertamaan molempia tahoja. Nyt Renault järjestelee kotiolojaan uusiksi ja FCA vihjailee, että liitossa olisi edelleen järkeä.

Alkukesän myrskyisiin romansseihin kuului Fiat Chrysler Automobilesin ja Renaultin pikaliitto. Nopeasti käynnistyneet neuvottelut loppuivat lähes seinään, kun Renault ja Ranskan hallitus eivät saaneetkaan välitöntä siunaustaan liitolle Nissanilta. Renault-Nissan-allianssin välit ovat olleet kireällä aina viime syksyn Carlos Ghosn -pidätyksistä saakka, jonka yhteydessä Nissan on pyrkinyt vahvistamaan itsenäisyyttään.

Nyt Fiat Chrysler Automobiles kuitenkin on pyytänyt kavereitaan varmistamaan, että tieto yhtiön alkuvuoden hyvästä tuloksesta kantautuu Renaultin korviin. Yhdysvaltain vahvan markkinatilanteen vastapainoksi FCA on tilanteessa, jossa Fiat ja muut sen merkit saisivat kovasti vetoapua yhteistyökumppanista Euroopassa ja Kiinassa.

– Älkää epäilkö, tuoreimmat osavuositulokset ovat suunnattu myös siihen, että Renaultille ja Ranskan hallitukselle lähetetään viesti, kommentoi analyytikko Max Warburton Bernsteinilta.

Ikonisen Sergio Marchionnen jälkeen FCA:n toimitusjohtajaksi kohonnut Mike Manley noudattelee Marchionnen perinnettä siitä, että päämajassa keskustellaan avoimesti yhteistyökumppanin etsimisestä.
– Markkinoilla ei ole paljoakaan, mihin portfoliomme ei yllä, kunhan teemme oikein ne asiat, jotka täytyy saada oikein. Voisimmeko kiihdyttää jotain oikealla lisäbrändillä? Vastaus tähän on tietysti "kyllä", Manley kommentoi.

Jo Marchionnelta tuttuun tapaan Manley kuitenkin muistuttaa, että käsillä oleva liittouma ei ole ainoa mahdollisuus.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pariisissakin haikaillaan

Romanssia ei ole unohdettu rakkauden kaupunki Pariisissakaan. Wall Street Journalin haastattelemat sisäpiirilähteet ja lehden näkemät sähköpostit vahvistavat, että Renault ja Nissan pohtivat yhteistyönsä keventämistä ainakin ristiomistusten tasolla. Nykyisellään Renault omistaa 43,4 prosenttia Nissanista. Jos Renault, Nissan ja Ranskan hallitus päätyvät omistuksen keventämiseen, avaisi se oven FCA-liittoumalle uudelleen.

Mikäli WSJ:n saamat tiedot pitävät paikkaansa, suunnitelmat johtaisivat uudelleenjärjestelyihin jo syyskuun aikana.

Lähde: Automotive News Kuva:

Luetuimmat