20.12.2021

Käytetyt erikoisuudet – Jeep Wrangler

Käytetty erikoisuus – Jeep Wrangler

Alkuperäinen Willys MB saapui maailmansodan näyttämöille vuonna 1941, joten Jeep Wrangler juhlii nyt tietynlaista 80:ttä juhlapäivää. On aika nostaa klassikko estradille.

Vuonna 1941 maailma sai alkuperäisen Willys MB -maastoauton. Nyt 80-vuotta myöhemmin Jeep Wrangler lienee sen suorin perillinen. Tätä juhlitaan myös Käytetyt erikoisuudet -juttusarjassa.

Jeep Wrangler – Tori Autot
Wrangler omaa pitkät perinteet ja pyöristetyn kulmikkaasta kokonaisuudesta löytyy yhä jotain MB Willys aikojen henkeä

Moottorin jo koeajama Jeep Wrangler 4xe toi pitkät perinteet omaavan malliston lataushybridiaikaan tälle vuodelle. Se yhdistää vajaan 50 kilometrin sähköisen toimintamatkan perinteiseen maastoauton runkoon. Historia ja tulevaisuus kättelevät latauskaapelin välityksellä.

Huomattavasti edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle on olemassa sopiva vaihtoehto, joka voisi mahtua hyvin myös pukinkonttiin. Viime vuonna nimittäin ilmestyi Lego Technic Wrangler Rubicon jäljittelemään luonnollisesti aiemmin saman vuoden puolella esiteltyä täysikokoista Jeep Wrangler Rubicon 392 -maastoautoa. Tällä kertaa tähtäämme tuohon välimaastoon.

Jeep Wrangler – Tori Autot
Käytetty erikoisuus on vuosimallin 2007 Jeep Wrangler 2.8 CRD 4x4 automaattivaihteistolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetty erikoisuus – Jeep Wrangler

Juttusarjaamme löytynyt Jeep Wrangler on vuoden 2007 dieselmoottorinen 2.8 CRD 4x4. Tätä yksilöä on kuitenkin muutettu selvästi räyheämpään suuntaan, kuten myynti-ilmoitus autoa mainostaa. Lopputulos varmaankin ihastuttaa tai vihastuttaa.

Jeep Wrangler – Tori Autot
Turboahdettu dieselmoottori tuottaa noin 177 hevosvoimaa ja rutkasti vääntöä.

VM Motori on valmistanut 2,799-litraisen nelisylinterisen turboahdetun dieselmoottorin, jonka huipputehoksi ilmoitetaan 130 kilowattia (177 hv) kierrosluvulla 3 800 kierrosta minuutissa. Huippuvääntö on tarjolla jo kierrosluvulla 2 000 kierrosta minuutissa ja sitä on automaattivaihteisessa yksilössä 460 newtonmetriä – eli 50 newtonmetriä käsivalinteisella laatikolla varustettuja enemmän.

Vaihtamisen virkaa hoitaa Mercedes-Benz 5G-Tronic -momentinmuunninautomaattivaihteisto, jossa on juurikin 5 pykälää. Luonnollisesti nelivetoisen maastoauton huippunopeudeksi kerrotaan 180 kilometriä tunnissa.

Wranglerin omamassa ylittää 2 tonnia ja ilmanvastuskerroin vastannee pahvilaatikkoa. Selvästi olennaisempana tietona koukun perään saa kytkeä jarrullista vetomassaa 1840 kilogrammaa, mutta jarrutonta vain 450 kilogrammaa.

Jeep Wrangler – Tori Autot
Musta on haluttu saada jokaiseen yksityiskohtaan aina tummennettuja takavaloja myöden.

Ulkokuori on täysin musta aina mustia yksityiskohtia myöden. Näihin lukeutuvat myös mustat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Autosta kerrotaan löytyvän uudet puskurit, valot ja maski. Näiden valojen ja niitä osin peittävän maskin osalta kannattanee varmistaa myyjältä vielä tieliikennelaillisuus, jonka he oletettavasti ilomielin vahvistavat.

Autosta löytyy talvikäyttöä silmäillen kovakatto. Lisäksi uusilta 18-tuumaisilta alumiinivanteilta löytyy niin ikään uudet kitkarenkaat.

Jeep Wrangler – Tori Autot
Sisällä ohjaamossa on myös jotakin vaaleaa, vaikka väriteema jatkuu pääosin tummanpuhuvana.

Sisätilojen puolella lähinnä vaaleat istuimet tekevät poikkeuksen kaavaan. Muuten jatketaan pitkälti samalla tummalla kaavalla. Varusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi sekä vakionopeudensäädin.

Tämä diesel-Wrangler on katsastettu joulukuussa 2021, joten leima on kirjoitushetkellä vielä lähes märkä. Mittarilukemaksi on ilmoitettu 177 000 kilometriä.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: Tori Autot

Luetuimmat