29.9.2020

Kia Sorento Suomeen lokakuussa: edullisimmillaan alle 50 000 euroa

Kia Sorento

Neljänteen sukupolveen etenevä Kia Sorento on samalla korealaisvalmistajan uuden SUV-alustan ensimmäinen mittapyykki. Aluksi tarjolla tulee olemaan yksi diesel- ja kaksi bensiinihybridivoimalinjaa. Ensi vuonna mallisto täydentyy nelivetoisella lataushybridillä.

Kia Sorento -kaupunkimaasturin neljäs sukupolvi esitellään Suomessa lokakuussa. Uutuusmalli on myös valmistajan uuden sukupolven SUV-alustan esikoinen. Valmistaja kehuu auton olevan yksi luokkansa tilavimmista sähköistetyistä autoista. Auton saa 5- tai 7-paikkaisena voimalinjasta riippumatta.

Edullisin malli on varustettu 1,6-litraisella bensiinihybridivoimalinjalla joka tuottaa 230 hevosvoiman yhteistehon. Kun tähän yhdistetään edullisin EX-varustetaso ja etuvetoisuus, keventää Sorennon hinnat alkaen -malli kukkaroa pienimmillään 48 390 euron verran.

Kia Sorento

Hinnat alkaen -voimalinjan lisäksi tarjolla on sama 1,6-litrainen hybridi nelivetoisena, nykymallistosta tuttu 2,2-litrainen 202 hevosvoimaa tuottava dieselvoimalinja, sekä myöhemmin esiteltävä 265-hevosvoimainen nelivetoinen lataushybridi. Kaikki voimalinjat ovat aina automaattivaihteisia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neljä varustelua, uutuusvaruste vain dieselmalleihin

Varustetasoja on neljä: EX, Business, Business Premium ja Business Luxury. EX-varustetason vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa 12-tuumainen digitaalimittaristo, 8-tuumainen kosketusnäyttö, älykäs nopeusrajoitusavustin, mukautuva kaistallapitoavustin, LED-ajovalot ja elektroninen vaihteenvalitsin.

Malliston kruunaavaan Business Luxury -varusteluun sisältyy tuulilasinäyttö, kuolleenkulman monitori, 360 asteen kamerajärjestelmä, risteävän liikenteen varoitin ja aktiivinen avustin, Bose-äänentoistojärjestelmä ja kuorman tasaava takajousitus.

Etäpysäköintiavustimen avulla autoa voi ajattaa älyavaimella suoraan eteen tai taakse, joka helpottaa pysäköimään autoa ahtaissa paikoissa. Tämä varuste kuuluu myös Business Luxury -varusteluun, mutta ainoastaan dieselmallin yhteydessä.

Suomessa uusi Sorento esitellään jälleenmyyjillä 2.–10.10.

Lähde ja kuvat: Kia

Luetuimmat