5.12.2020

Klubitakeista ovipahveihin – Bentley Tweed

Bentley Tweed on saatavilla jatkossa kangaskaton lisäksi verhoilumateriaaliksi myös sisätilojen puolelle. Samalla selviää mistä saattaisi saada tilattua klubitakin kankaat samaan sävyyn.

Bentley Tweed liittyy asiakkaan mahdollisuuksiin yksilöidä omia autojaan. Tuo Bentley Mulliner’s Personal Commissioning Guide pitää sisällään nyt jo yli 70 vaihtoehtoa, joten valinnanvaraa pitäisi riittää hankalampaankin makuun. Aiemmin tweedkangas oli saatavilla Bentleyn kangaskattoon, mutta nyt tarjonta laajenee myös auton sisätiloihin.

Perinteisiä metsästysasuja, tai Chanelin luomuksia, vähemmän käyttäville kerrottakoon, että tweedkangas on kestävä ja vettähylkivä karstavillasta kudottu kangas. Se on usein hyvinkin tiivistä ja hieman karheaa. Tuo tuntuisi tekevän paluuta myös muotiteollisuudessa ja siten autoteollisuudenkin puolella ollaan jälleen kiinnostuneita perinteistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bentley Tweed

Valmistaja kertoo kyseessä olevan ympäristöystävällisesti Skotlannissa tuotettava materiaali. Bentley Tweed tulee tarjolle neljänä eri vaihtoehtona. Ajatuksena on yhdistellä näitä sopivissa sävyissä nahkapintoihin tyylikkään kokonaisuuden luomiseksi.

Perinteitä huokuvat nimet kuvailevat eri vaihtoehtoja. Cheltenham pitää perinteita maalaismaisen vihreydellään ja Tolsta Beach tarjoaa rohkeamman vaihtoehdon skottiruudullaan. Kaksi hillitympää vaihtoehtoa kulkevat nimillä Charcoal ja Sand Herringbone tarjoamaan vaihtoehdot tummille ja vaaleille sisuistoille.

Kestävän kehityksen mukaiset materiaalit ovat osa Bentleyn Beyond100 -strategiaa, johon liittyy myös tavoite siirtyä sähköautovalmistajaksi. Lovat Mill valmistaa Bentleyn käyttämän tweedkankaan Skotlannin eteläpäädyssä Hawickin kaupungissa. Yritys lupaa tekevänsä kaikkensa varmistaakseen valmistavansa kankaat mahdollisimman eettisellä ja ympäristöystävällisellä tavalla.

Nyt tarjottavat tweedkankaat tuovat asiakaalle täysin uuden vaihtoehdon, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tweed on eksynyt Bentleyn mallistoon. Muun muassa Bentaygasta ja Continental GT:stä on tarjottu erikoismalleja, joissa on hyödynnetty tweedkangasta sisätiloissa. Viime vuonna tuo sama kangas lisättiin kattoverhoiluvaihtoehdoksi Continental GT -avomalliin, kuten jo mainitsimme.

Hiljattain Bentley Mulliner Bacalar kohotti jälleen tämän verhoilumateriaalin ajankohtaiseksi julkaisunsa yhteydessä. Siinä keskikonsolin sivut oli verhoiltu harmaalla tweedkankaalla ja se jatkui mittariston ympäristön kautta ovipahveihin. Tweedkankaiset yksityiskohdat toistuivat myös istuinverhoiluissa sekä auto varten valmistetussa laukkusarjassa. Näin pitkälle yksilöinti voidaan viedä jos Bentley Mulliner päästetään töihin.

Lähde ja kuvat: Bentley

Luetuimmat