21.3.2016

Kodinkoneliike: Ekokyytiä kotiinkuljetettaville tuotteille

A2B

Kodinkoneliike Gigantti tarjoaa tuotteilleen ekokyytiä perinteisen kotiinkuljetuksen hinnalla.

Helsingin ympäristökeskuksen mukaan terveydelle vaarallisen typpioksidin raja-arvot ylittyivät Helsingissä jälleen vuonna 2015. Päästöjä aiheuttavat erityisesti normaalisti kuljetuksissa käytettävät dieselajoneuvot.

Päästöjä omalta osaltaan pienentämään mielivä Kodinkonekauppaketju Gigantti aloitti yhteistyön vähäpäästöisten pikakuljetusten saralla A2B:n kanssa. Tähän mennessä kotiinkuljetuksia on tehty kaasun tai sähkön voimalla jo yli 2 000.

Ekologisemmasta kuljetuksesta vastaavan A2B:n kalustoon kuuluu 30 pakettiautoa, joista 28 kulkee kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla ja kaksi sähköautoa tuulivoimalla.

– Varmasti monet tilaavat pikakuljetuksen sen helppouden ja nopeuden takia. Esimerkiksi telkkarit ovat jo niin isoja, että niitä olisi hankala tunkea omaan autoon tai yrittää bussissa kantaa mukana. Kuljetusten ympäristöystävällisyys on hyvä lisäarvo, joka on osalle kuluttajista tärkeä valintaperuste, kertoo Gigantin logistiikkapäällikkö Petri Saarinen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei lisähintaa ekokyydistä

– Jos kaikki hakevat tavarat omalla autolla, päästöjä syntyy moninkertainen määrä verrattuna siihen, että kuljetukset hoidetaan keskitetysti. Meidän palvelussamme etuna on vielä se, että se yksikin liikkeessä oleva auto on ekologinen kaasu- tai sähköauto, kertoo A2B:n toimitusjohtaja Tero Kakko.

Eduksi kerrotaan myös se, että kyseisten ajoneuvojen käyttö ei lisää pääkaupunkiseudun hiilidioksidipäästöjä tai vaaralliseksi tiedettyjä pienhiukkaspäästöjä.

Gigantti ei kertomansa mukaan peri ekokuljetuksista lisähintaa. Palvelun luvataan vastaavan tavallisen kuljetuksen (39,90€) hintaa, mutta toimitus saapuu asiakkaalle kolmessa tunnissa tilauksen tekemisestä. Verkkokauppatilauksia tai pääkaupunkisedun ulkopuolisten liikkeiden tilauksia ei ekokuljeteta ainakaan toistaiseksi.

Lähde ja kuva Gigantti

Luetuimmat