11.5.2020

Vain yksi kuolematon Euroopassakin: Toyota Highlander saapuu Suomeen

Toyota Highlander Suomeen 2021

Seitsemänpaikkainen Toyota Highlander saapuu Eurooppaan ja Suomeen alkuvuodesta 2021. Kookas uutuus on täynnä Toyotan tuttuja ratkaisuja hybridivoimalinjasta alkaen.

Toyota Highlander, Australiassa Toyota Kluger, esiteltiin ensimmäistä kertaa markkinoille vuonna 2000. Japanilaisvalmistajan suurin katumaasturi saapuu nyt neljännen mallipolven (XU70) myötä Eurooppaan. Yhdysvaltain Princetonissa valmistettava Highlander uudistui viime vuoden lopussa. Auton muhkean pinnan alta löytyy sama TNGA-arkkitehtuurin GA-K -pohjarakenne kuin esimerkiksi hiljattain Eurooppaan palanneesta Camrystä.

Toyota Highlander Suomeen 2021

Toyotan mallistossa Highlander laajentaa katumaasturitarjontaa kookkaimmasta päästä, ollen isoveljellinen lisäys RAV4:n, C-HR:n ja Yaris Crossin rinnalla. Toyotalle tyypilliseen tapaan tarjolla on sähköisella taka-akselilla toteutettu AWD-i-nelivetojärjestelmä ja hybridivoimalnja. 2,5-litrainen polttomoottori käyttää jälleen Atkinson-sykliä ja molemmilla akseleilla on lisäksi sähkömoottori. Suurin järjestelmäteho on 244 hv ja alustava WLTP-syklin yhdistetty kulutus on 6,6 litraa per 100 km (CO2 146 g/km). Vetomassa kirjoitetaan lukemaan 2 000 kg.

Toyota Highlander Suomeen 2021

Kookkaat ulkomitat kätkevät sisäänsä matkustamon, jossa on käytössä joko seitsemän istuinpaikkaa 180 mm säätövaran kera. Vähemmillä istuimilla tarjolla on 658 litraa tavaratilaa. Mikäli toinen ja kolmas istuinrivi käännetään alas, mahtuu elämää mukaan yli 1 900 litraa. Toyota Highlanderin pituus on 4 950 mm ja leveys (ainakin Ameriikoissa) on 1 930 mm, korkeus 1 730 mm, akseliväli on 2 850 mm, ja rengaskoko on 20 tuumaa.

Toyota Highlander Suomeen 2021

Monelle matkustajalle tarkoitettu Highlander on saanut joukon USB-liittimiä, 12,3-tuumaisen tietoviihdejärjestelmän älypuhelintuella (Apple & Android) sekä digitaalisen taustapeilin. Tarjolla on myös puhelimen langaton lataus sekä etuistuinten tuuletusmahdollisuus. Matkustusmukavuutta on haettu tuulilasilla ja etusivulaseilla, jotka ovat osa äänieristystä. TNGA-pohjarakenne tuo mukanaan matalamman painopisteen ja jäykemmän korirakenteen edut myös Highlanderiin.

Toyota Highlander saapuu Eurooppaan ja Suomeen alkuvuodesta 2021. Nähtäväksi jää, hyödyntääkö Toyota vuoden 1986 elokuvaklassikkoa Highlander – Kuolematon markkinoinnissaan.

Lähde ja kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat