29.7.2021

Kuopioon uusi Tesla V3 Supercharger -latausasema

Kuopioon uusi Tesla V3 Supercharger -latausasema

Tesla laajentaa latausverkostoa joka on aukeamassa kaikkien sähköautoilijoiden käyttöön. Nyt saadaan Kuopioon uusi Tesla V3 Supercharger -pikalatausasema.

Tesla jatkaa latausverkostonsa kehittämistä myös Suomessa. Nyt saadaan Kuopioon uusi Tesla V3 Supercharger helpottamaan liikkumista maamme itäisillä alueilla.

Suomessa Teslan Supercharger löytyy kirjoitushetkellä 11 postinumerosta, mutta toistaiseksi itäpuoli on jäänyt hieman varjoon. Rakentaminen tulee jatkumaan tulevaisuudessakin ja seuraavina listalla ovat Helsinki, Jyväskylä, Lappeenranta, Levi, Mikkeli, Oulu ja Rovaniemi. Tämän jälkeen moni saattaisi kaivata Superchargeria vielä esimerkiksi Joensuun ja Kuusamon suunnalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuopioon uusi Tesla V3 Supercharger

Tesla tiedottaa avaavansa uuden V3 Supercharger -latausaseman Pohjois-Savossa. Kyseessä on kahdeksan paikkaa tarjoava tehokas suurteholatausasema.

Kuopiossa sijaitsevalla latausasemalla on kahdeksan V3-teknologiaa hyödyntävää latauspaikkaa, joiden suunnittelussa on otettu huomioon suuri kapasiteetti ja sähköautojen laaja-alainen käyttöönotto. Kolmannen sukupolven tekniikka tuo mukanaan nopeamman matkustamisen Itä-Suomen alueella.

Teslan omaan Model 3 -autoon saa ladattua teoriassa jopa 120 kilometriä noin viidessä minuutissa tämäkaltaisella V3 Supercharger -latausasemalla, sillä käytössä on 250 kilowatin huipputeho ilman virranjakotoimintoa. Tämä tarkoittaa, että keskimääräisen lataustauon kesto lyhenee noin 15 minuuttiin.

Myös muille sähköautoilijoille

Tämäkin latausasema tullee jossakin vaiheessa myös muiden sähköautoilijoiden käyttöön. Uutisoimme hiljattain, että Tesla on avaamassa Supercharger-latausverkoston laajemmin sähköautoilijoiden käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Tuo tieto on peräisin yhtiön toimitusjohtajan Elon Muskin Twitter-tililtä.

Valmistajan oma pikalatausasemien verkosto kattaa maailmanlaajuisesti jo yli 25 000 laturia. Suomessakin Supercharger-laturi tulee löytymän tulevaisuuteen suunniteltujen latauspisteiden valmistuttua lähemmäs 20 paikkakunnalta. Kyseessä on siten varsin merkittävä asia kaikille sähköautoilijoille tai sellaisen aloittamista harkitseville.

Kuvat ja lähde: Tesla