14.11.2017

Lapin supertalvi – ennätysmäärä lentoja Euroopasta

Rovaniemi
Rovaniemi Kuva: Aake Kinnunen

Joulupukki houkuttelee turisteja Pariisista Kittilään ja Lontoosta Ivaloon. Myös tilauslentojen määrä on lievässä kasvussa.

Lapin lentoasemille on luvassa vilkas loppuvuosi. Tilauslentojen määrät ovat lievässä kasvussa: vuonna 2016 marraskuussa Finavian varauskirjassa oli 538 tilauslentoa, nyt varausmerkintöjä on 588. Suosituimmat pohjoisen Suomen lentoasemat ovat odotetusti Kittilä (204) ja Rovaniemi (192).

– Luminen luonto, arktiset aktiviteetit ja hyvä ystävämme Joulupukki kiehtovat etenkin Britanniassa, josta suurin osa tilauslennoista saapuu, Finavian lentoasemaverkosto- ja myyntijohtaja Joni Sundelin kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusia ja tuttuja reittejä Euroopasta

Pohjoisen lentoliikenteen suosiota selittävät myös uudet, Euroopasta avattavat lentoyhteydet: Finnair vie joululomalaiset Lontoosta, Pariisista ja Zürichistä Kittilään ja Lontoosta Ivaloon. Lufthansan talven uutuus on reittilento Frankfurtista Kuusamoon.

Edellisen talven tapaan Finnair vie joulunviettoon Turusta ja Tampereelta Kittilään. Germanian ja Lufthansa tuovat Lappiin saksalaisia turisteja: Lufthansa Münchenista Kittilään ja Frankfurtista Ivaloon, ja Germanian Düsseldorfista Kittilään. Norwegianin reitti on Lontoosta Rovaniemelle.

Palkinnoksi Lappiin

Myös 30 päivää Helsinki–Vantaan lentoasemalla viettänyt näyttelijä ja tv-persoona Ryan Zhu suuntaa #LIFEINHEL-palkintomatkalle Lappiin. Taustalla on Finavian pyrkimys kasvattaa Suomen suosiota matkakohteena myös Kiinassa.

Lähde: Finavia Kuva: Aake Kinnunen

Luetuimmat