3.12.2017

Laskettelemaan lentäen – älä pakkaa mukaan näitä

Pikku Matterhornilla voi lasketella ympäri vuoden, ei uskoisi että on keskikesä. Jalkapatikan ystävät pääsevät puolestaan parin tunnin hikoilulla 4 000 metrin korkeuteen.

Kätevä tapa päästä nopeasti lumille on lentäen. Kaikkia laskettelutarvikkeita ei voi kuitenkaan kuljettaa lentokoneessa.

Laskettelukausi on alkanut erityisesti Pohjois-Suomessa ja Keski-Euroopan maissa. Rinteisiin lähdetään myös eteläisestä Suomesta erityisesti lomakautena.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kielletyt aineet

Finavia muistuttaa, että sukset kannattaa huoltaa kotona valmiiksi ennen lähtöä. Fluoripitoisten suksivoiteiden, lämmittimien, lukkosulien ja suksivoiteiden poistoaineiden kuljettaminen on lentokoneessa kielletty.

Lähti mukaan rinteeseen sitten sukset tai lauta, molemmat tulee pakata erityiseen kuljetuspussiin. Kotimaanlennoilla on tarpeen varmistaa omalta lentoyhtiöltä, että konetyypin ruumassa on tilaa erikoismatkatavaroille.

Suksien tai lumilaudan kuljetuspussista täytyy poistaa kaikki edellisistä retkistä muistuttavat matkatavaralipukkeet. Kaikki hihnat ja muut nauhat täytyy sitoa yhteen, jotta ne eivät tartu matkatavarakuljettimiin.

Lumivyörypakkaukselle lentoyhtiön lupa

Jos haluaa ottaa mukaan lumivyörypakkauksen, sen kuljettamiseen vaaditaan lentoyhtiön lupa. Lupa kannattaa kysyä matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään lähtöselvityksessä.

Lumivyörypakkaus ja sylinterit kuljetetaan samassa paikassa, joko ruumassa tai lentokoneen matkustamossa. Pelastuspakkauksessa olevien turvatyynyjen on oltava varustettu paineenalennusventtiilein.

Lähde: Finavia Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Luetuimmat